10 dingen die we (stiekem) allemaal haten bij het bloggen

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]SHIT! Is er al weer een week voorbij? Moet ik al weer een blog artikel schrijven en publiceren? Zit ik al weer ‘s avonds op het laatste moment een blog uit mijn hoofd te wrochten. Wanneer houdt dat eens op…? Herkenbaar? Voor mij wel en ik heb dit artikel geschreven. Toen ik net begon met bloggen liep ik hier iedere week weer tegenaan. Iedere week zat ik weer te ploeteren om een onderwerp te vinden. Pffff… Gelukkig ligt die tijd achter me. Onderwerpen liggen voor het oprapen en schrijven ging nog nooit zo gemakkelijk. Toch heb ik genoeg dingen die ik echt HAAT aan bloggen. Ik heb ze eens op een rijtje gezet en het zijn er voor mij 9.

1. Iedere week weer een blog artikel schrijven

Consistentie was nog nooit zo belangrijk in mijn leven. Tenminste bij het bloggen. Om er voor te zorgen dat je op het netvlies blijft bij je doelgroep kun je er maar beter voor zorgen dat je iedere week een blog artikel publiceert. Maar dat vergt een hoop energie en interne overredingskracht. Vooral om echt te gaan zitten en te gaan schrijven. Wat dat betreft ben ik een ster in uitstellen. Heb jij daar ook zo’n last van? Ik heb zo veel andere taken op mijn lijst staan en in eens heeft het schrijven van een blog totaal geen prioriteit meer.

2. Plaatjes zoeken

Plaatjes, plaatjes, plaatjes. Ze hebben 2 belangrijker functies bij je blog:
  • Ze maken de boel leveding
  • Ze delen je tekst in hapklare brokken voor je lezer
Dus ga je op zoek naar plaatjes. Wel oppassen als je zoekt via Google, want je wilt niet de Rijdende Rechter [link toevoegen] (deze aflevering moet je absoluut kijken als je meer inzicht wilt krijgen in ‘gratis’ afbeeldingen op internet en copyright) op je dak omdat je ooit een in jouw ogen een afbeelding hebt gedownload van een onschuldige website waar allemaal ‘gratis’ afbeeldingen stonden.

3. Mailing schrijven

Je blog is dan wel geschreven en gepubliceerd, maar nu moet er ook nog een e-mail naar je mailinglijst. Makkelijker gezegd dan gedaan, dat klopt. Want wat zorgt er nou voor dat ze de mail überhaupt openen, laat staan dat ze het lezen en ook nog eens doorklikken.

4. Berichten maken voor social media

Zichtbaarheid online is bij jou natuurlijk ook zo’n dingetje waar je steeds tegenaan loopt. Je wilt meer bezoekers op je site en dat mensen je kop weer voorbij zien komen en dat ze een reactie achterlaten op je blog. Tja, dan kom je er niet onderuit om je blogartikel ook via social media te verspreiden.

5. Spelling checken

Was dat nou met een -t of met -dt? Je wilt zeker geen flater slaan met verkeerd gespelde woorden. Wat je niet wilt is dat zo’n stomme fout blijft staan, daar ben je te perfectionistisch voor. Toch? Is de spellingchecker van Word niet voldoende? Nee, toch maar niet 100% op vertrouwen, want Word is ook maar software die niet iedere zinsconstructie begrijpt. Toch maar even laten nalezen door je lief die beneden tv zit te kijken. “Schatje?”

6. Tijd maken in je agenda

Het gemakkkelijkst is om even een blokje van een uur te blokken in je agenda. Dan weet je in ieder geval zeker dat je die tijd ook neemt. “Wacht, die afspraak kan alleen op dat tijdstip zeg je?” Terwijl je je blog-blokje heftig doorstreept, zodat je er later niet meer aan herinnert wordt dat jouw content strategie minder prioriteit heeft dan die klant. OEPS…

7. Bedenken waarover je zal schrijven

Waar zal je nu weer eens over schrijven? Eigenlijk heb je alles al wel verteld in die 15 blogartikelen die je de afgelopen 5 jaar op je blog hebt gepubliceerd. Waar zou ik in vredesnaam nu nog meer over kunnen schrijven? Een onderwerp bedenken is ook zo’n dingetje waar je steeds weer over struikelt. Terwijl het zelfs heel leuk kan zijn om  een lijst met onderwerpen te bedenken. Als je maar wist hoe?

8. Het gedoe van plaatsen op je website

Klaar! Blog geschreven en nu? Oh ja, plaatsen op je website. Wat is ook al weer het wachtwoord? Het is best lang geleden dat je hebt ingelogd op je website. En nu staan er allemaal meldingen bij updates… Is het verstandig om daar op te klikken? Publiceren? Hoe ging dat ook al weer? Pagina of een bericht? Help…!!

9. Reacties beantwoorden

Eindelijk staat dat blog online. Je bent trots op jezelf. Yes, die klus heb je mooi weer geklaard. Maar wat betekent dat cijfertje bij reacties. EEN REACTIE!? Euh moet je daar nu wel of niet op antwoorden. Hoe zat het daar ook al weer mee. Die persoon stelt je ook nog een vraag. Moet je die gaan beantwoorden dan? Je hebt toch dat blog geschreven. Is dat niet voldoende dan?

Vette knipoog

Je ziet het heel wat frustraties en gedoe als het gaat om bloggen. Voor mij waren het onder andere deze frustraties die mij vertraagden in het schrijven en publiceren van een blog. Dit artikel is natuurlijk met een vette knipoog geschreven. Natuurlijk zijn er rondom bloggen werkzaamheden die ik ook niet even leuk vind om te doen. Ik werk met een checklist, zodat ik nooit meer wat vergeet. Ik heb ook nog zo mijn valkuilen en dat zit voornamelijk in uitstelgedrag.

En jij wat ‘haat’ jij aan bloggen? Geef jouw nummer 10. Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Inspireer anderen met jouw verhaal en laat je inspireren door anderen.

Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Laat je inspireren door anderen en inspireer anderen met jouw verhaal.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *