Wat kun jij doen met €100,- (of minder)?

$100 Startup - Dé Blog Trainer
$100 Startup

Een tijdje geleden kocht ik voor €97,- een pakket boeken en cursussen van iemand die aan het ontspullen was voor zijn reis naar Thailand.

Laat deze persoon nou net iemand zijn die zich ruimschoots heeft verdiept in internet marketing. De spullen die hij aanbod waren divers, maar er zaten wat boeken tussen die ik graag van hem wilde overnemen. Zou ik die boeken nieuw kopen, dan was ik meer dan €97 kwijt. Een no-brainer voor mij.

Het boek The $100 Startup zat er ook tussen. Een boek dat op mijn verlanglijstje stond.

Ik kocht het.

Ik las het.

En dit is wat ik er van vond.

Chris Guillebeau, mooie naam overigens, is eigenlijk helemaal nog niet zo oud. Begin 30. Tenminste toe dit boek uitkwam.

$100 Startup - Dé Blog Trainer
$100 Startup

Hij is een ondernemer, reiziger en schrijver.

 

Op zijn reizen, die hem overal ter wereld brachten, ontmoette hij vele vele mensen net als hij. Ondernemers die met een minimale investering van soms minder dan $100 een bedrijf opzetten van $50.000 en meer omzet per jaar.

Geïntrigeerd door dit gegeven ging hij deze mensen interviewen (1500+) en onderzocht wat er nu voor zorgde dat deze ondernemers zo succesvol waren.

Waar gaat het boek over?

Dit boek gaat dus deels over die ondernemers die succesvol werden met een minimale investering.

Het mooiste voorbeeld vind ik nog wel de man die de weg kende in de Airmiles wereld. Dan bedoel ik die die puntjes van de Albert Heijn, maar de Frequent Flyer Miles van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen die je ook daadwerkelijk kunt inwisselen voor tickets.

Deze man kwam er achter dat het een hele zoektocht was en ook veel gedoe om zijn airmiles zo gunstig mogelijk in te wisselen. MAAR het lukte hem. Iedere keer weer.

En dat begon op te vallen  in zijn omgeving.

Mensen gingen vragen stellen: Hoe doe je dat toch?

Uiteindelijk besloot hij er zijn business van te maken. Voor $200 zorgt hij ervoor dat je op de meest gunstige wijze je Airmiles inwisselt. En dat levert hem een heel leuk jaarinkomen op.

Het boek gaat over ondernemers die geloofden in hun eigen product, terwijl banken dat niet deden. Ondernemers die zonder een lening te kunnen krijgen, toch aan de slag gingen.

Of met een minimale investering of met een geweldige crowdfunding campagne via Kickstarter.

Mijn belangrijkste inzicht

Toen ik mijn eerste bedrijf opzette, samen met mijn partner, dachten wij een investering nodig te hebben van €6.000. Want we hadden toch goede apparatuur nodig?

Het was een periode dat banken nog niet zo moeilijk deden over leningen aan bedrijven. Inmiddels bestaat dat bedrijf niet meer en weet ik beter.

Soms heb je niet veel nodig. Als je een computer hebt, dan heb je echt niet een snellere PC nodig om te doen wat je wilt doen.

Het hoeft niets te kosten om een business op te zetten. Zo lang jij gelooft in je product en je klant (en heel veel volharding) kan het jou ook lukken om een super business op te zetten.

En hoe meer je groeit, hoe meer je kunt investeren in systemen die bijdragen aan jouw succes, jouw product en jouw klant.

Zorg eerst dat je jouw producten verkoopt, voordat je gaat investeren.

Een jaar geleden had ik nog niet eens een product, maar verkocht het wel tijdens een lezing. Daarna moest ik natuurlijk als een malle aan de slag om het product (een online training) te maken.

Dat was een ervaring die er nu nog voor zorgt dat ik eerst verkoop en dan pas ga maken. Zo weet je namelijk direct of er behoefte is aan wat jij biedt.

Waarom jij dit boek moet lezen…

Twijfel je aan je business en heb je het idee dat je duizenden euro’s nodig hebt om je bedrijf goed neer te zetten?

Of heb je al een business en ben je op zoek naar meer mogelijkheden?

Dan is dit boek voor jou. Het geeft je inzicht in de mogelijkheden die er zijn om met heel veel minder meer te doen dan je denkt.

$100 Startup - Dé Blog Trainer

 

 

 

 

 

 

 

Koop bij bol.com

Op jouw blogsucces

Esther Molenaar

PS Deel dit artikel via de social media knoppen hieronder. Zo kan jouw netwerk ook profiteren van dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *