3 tools om content publicatie te automatiseren

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Iedere business kent handelingen die veel tijd kosten. Voor een online business geldt dat helemaal. Je hebt een website, daar verzamel je e-mailadressen. Je wilt die mensen weleens een mailtje sturen, of liever toch een serie?

Dan heb je social media. Daar wil je ook regelmatig iets posten. Zowel op Facebook, als op Twitter, als op Instagram, als op Pinterest. Oh ja en ook nog in je groep en het liefst ook nog op een bepaalde dag.

Je hebt een paar blogartikelen geschreven en die wil je ook regelmatig posten op je website.

Gelukkig zijn al deze handelingen te automatiseren. Inplannen en klaar. Ik gebruik daar 3 handige tools voor.

Tool 1: De Autoresponder

Een autoresponder is een systeem dat je gebruikt om e-mailadressen via je website te verzamelen.

Dat niet alleen. Met een autoresponder kun je ook e-mails versturen.Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Heb je een e-book dat je gratis weggeeft, dan kun je niet meer zonder een autoresponder. De autoresponder zorgt er namelijk voor dat het e-mailadres op je lijst komt en dat het e-book bij de inschrijver terecht komt.

Er zijn autoresponders die kunnen nog veel meer dan e-mailadressen verzamelen en e-mails versturen. Je kunt je hele e-mailmarketingproces er mee regelen en in de gaten houden.

Er zijn zelfs systemen die een betaalsysteem hebben geïntegreerd en die ook nog eens de factuur verstuurd.

Dat laatste vind je in Autorespond. Eén van de weinige Nederlandse super complete online marketing autoresponders die je kunt vinden. Ik gebruik het zelf en ik ben er heel blij mee. Ik heb al heel veel geautomatiseerd:

 • Opt-in (inschrijving, bezorging e-book en follow-up)
 • Verkoop boek Bloggen doe je zo!
 • Verkoop online trainingen
 • Verkoop live trainingen

Geen losse facturen meer maken en opsturen. Ik maak in Autorespond een product met een betaallink en die stuur ik naar de klant.

Tool 2: Hootsuite

Om mijn social media berichten te programmeren gebruik ik Hootsuite. In Hootsuite kun je allerlei soorten accounts toevoegen.

Esther Molenaar - Dé Blog TrainerZelfs je blogpost kun je in Hootsuite inplannen.

Het voordeel is dat je al je berichten weken van tevoren kunt inplannen. Het neemt werk uit handen en bespaart tijd, zeker als het gaat om standaard berichten of het delen van een blogartikel.

Je hoeft niet meer dagelijks achter je computer te kruipen om berichten te posten, maar dat wist je waarschijnlijk al.

Het voordeel van Hootsuite is dat je ook in groepen kunt posten en inplannen. Tot voor kort was dat niet mogelijk.

In Facebook kun je op je pagina en in je groep je post ook inplannen. Ik verzamel het liefst alles zo veel mogelijk op 1 plek. Zodat ik niet voor mijn social media verschillende tools gebruik.

Tool 3: WordPress

Esther Molenaar - Dé Blog TrainerIn WordPress heb ik mijn hele website opgebouwd. Al zolang ik mij kan heugen. In het stenen tijdperk van websites heb ik ooit een html website gehad. Toen ik WordPress ontdekte was dat ook snel verleden tijd. Ik wil nooit meer iets anders.

Een groot voordeel is dat je heel gemakkelijk pagina’s kunt toevoegen en een blogartikel kunt publiceren.

Je blogartikel plan je heel gemakkelijk in. Handig voor als je op vakantie bent en toch wilt publiceren. Of als je de dag van tevoren je blog al kunt klaarzetten. Of als je een afspraak hebt op het tijdstip dat je normaal publiceert.

Het inplannen geldt niet alleen voor blogartikelen. Ook een pagina kun je inplannen voor publicatie.

Je kunt het leren

Automatiseren helpt je om je focus op belangrijker zaken in je business te leggen. En je kunt door automatiseren passief inkomen gaan opbouwen. Zeker als je een onlinetraining hebt of een ander digitaal product verkoopt.

Een onderneming met automatische processen stelt je instaat om meer áán je bedrijf te werken in plaats van erin.

Wat wil jij gaan automatiseren?Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Laat je inspireren door anderen en inspireer anderen met jouw verhaal.

Op jouw blogsucces!

Esther Molenaar

PS Deel dit artikel met je netwerk via de social media knoppen hier naast, zodat ook zij kunnen profiteren van de inhoud.

 

 

2 reacties

 1. Hootsuite heeft helaas net bekendgemaakt dat je bij hun gratis versie nog maar 30 berichten mag inplannen. Dat is voor mij te weinig en persoonlijk vind ik €19 per maand voor enkel het inplannen van mijn tweet te veel. Ik stap dus maar over op Tweetdeck.

  1. He Nathan,

   Ja dat heb ik ook gezien. Mooi balen, want ik vond Hootsuite een fijne tool.
   Tweetdeck heeft geen limiet?

   Op jouw blogsucces,
   Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *