4 Mythes over bloggen

4 mythes over bloggen - Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Wist je dat een ondernemer met een blog 67% meer leads genereert?

Wist je dat van de top marketeers meer dan 70% van mening is dat een blog de ultieme marketing tool is?

Toch zijn er nog veel ondernemers die geen blog hebben of hun blog niet als marketingtool inzetten.

Uit gesprekken die ik steeds voer met ondernemers hoor ik steeds dezelfde excuses en argumenten om niet te gaan bloggen of om het ‘erbij’ te doen.

Het zijn mythes. Een paar van die mythes wil ik vandaag ontkrachten.

#1 IK KAN NIET SCHRIJVEN

Iedereen heeft de vaardigheid schrijven op de basisschool geleerd. Iedereen kan schrijven. Een samenhangend artikel schrijven kun je leren. Ook dat is een vaardigheid die je kunt ontwikkelen. Daar heb je geen speciaal talent voor nodig. Een chirurg is ook niet geboren met een scalpel in zijn handen.

#2 SCHRIJVEN KOST VEEL TIJD

Tenzij je een copywriter in dienst wilt nemen, kost schrijven tijd. Je moet er dagelijks tijd voor reserveren. Met het juiste systeem kun je de tijd die je kwijt bent aan schrijven drastisch verminderen.

#3 IK WEET NIET WAAROVER IK MOET SCHRIJVEN

Waarom niet? Je zit vol met kennis, kennis die je elke dag paraat hebt. Je kennis gebruik je bij je klanten, om ze te coachen en ze verder te helpen.

Jij bent zelf een onuitputtelijke bron van onderwerpen. Er is een systeem dat je kunt gebruiken, zodat jij NOOIT meer zonder ideeën komt te zitten.

#4 WAT LEVERT BLOGGEN NOU HELEMAAL OP?

Ik kan je niet garanderen dat met je eerste blog de klanten naar je toe stromen. Ik kan je wel garanderen dat klanten je veel beter weten te vinden en uiteindelijk naar jou toe komen, wanneer je het bloggen structureel onderdeel maakt van je onderneming. Wanneer je structureel schrijft en artikelen publiceert.

Bloggen kost je geen geld. Hoogstens tijd (en de paar euro die je jaarlijks betaalt voor je domeinnaam).

Adverteren kost juist geld en levert je veel minder op. Een advertentie verdwijnt als je er niet meer voor betaald, terwijl een blogartikel over jouw expertise en met jouw kennis tot in lengte van dagen op het internet te vinden blijft.

Kortom, wat houdt jou tegen om te gaan bloggen?

Ik kan me ook voorstellen dat je een stap verder wilt met het bloggen. Je wilt het niet alleen leren, maar ook volhouden, wekelijks structureel een artikel publiceren, zodat het echt gewicht in de schaal gaat leggen. Zodat jij met je talent de levens van zo veel meer mensen kunt raken.

Wat houdt jou tegen om te bloggen? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld.

Op jouw blogsucces!

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het artikel te delen.

19 reacties

 1. Niets houdt mij tegen. Helemaal niets. Sterker: ik kan bevestigen dat regelmatig bloggen leads oplevert. Sinds begin dit jaar blog ik wekelijks -een enkele uitzondering daargelaten- en ik zie een enorme toename aan bezoekers op mijn website (bijna verdubbeld!) en regelmatige aanvragen en andere interacties sinds ik zo veel blog. Ik kan het daarom iedereen aanraden.

  Belangrijkste tip die ik wel wil geven: blog met de intentie om je klanten goede informatie te geven. Onderbouw dit door te linken naar andere sites waar verdere informatie staat, zodat je lezers meer kunnen lezen én zien dat je het niet “zelf verzint”. En schrijf vooral NIET om gevonden te worden (niet voor SEO dus). Als je gewoon goede artikelen schrijft, komt dat gevonden worden vanzelf. Echt.

  1. Je bent goed bezig Nathan.

   Het is echt een kwestie van starten en volhouden. Uit ervaring weet ik dat zichtbare resultaten (meer bezoekers, leads) op gang moeten komen.

   Dank je wel voor het delen!

 2. Wat hield mij tegen met bloggen?

  Tot voor kort had ik der een ontzettende hekel aan, ik ben dyslectisch en bij mij staat alles altijd onderste boven en achterste voren en dan kostte het heel veel tijd om dat weer op te lossen.

  Ik heb iemand gevonden die dat voor me doet, het recht zetten bedoel ik, dat was ook nog wel een soort lastig want, je wilt natuurlijk ook een bepaalde sfeer creëren maar na een half jaar naarstig speuren en proberen heb ik iemand gevonden die én redigeert én mijn bedoeling handhaaft. Prettig dus.

  Buiten dat ik inhoudelijk wil reageren op deze blog wil ook gebruik maken van de gelegenheid om Esther haar boek aan te bevelen. Ik heb het bijna uit en het is een aanrader.

  Niels.

 3. Ik blog elke week en inderdaad lever in eerste instantie niet zoveel op.
  Na een jaar de eerste klant in de praktijk via de blog. Sindsdien elke maand 2/3 nieuwe aanmelding direct via de blog.
  Wat mij wel heeft opgeleverd: in anderhalf jaar meer dan verdubbeld en mijn mailingslist van 125% gegroeid.
  Verder bevestig je expert positie en word je vaker herkent bij vak-overeenkomst.
  Dus: begin met bloggen en vraag aan Esther hoe!

 4. Hoi Esther,

  Fijne blog weer, ik ben nu helaas even niet bij machte om me aan te melden voor je aanbod, helaas, volgende keer ga ik het zeker doen.

  Verder een heel goed 2015 voor jou en de jouwen.

  Niels

 5. Hoi Esther,

  Wat mij tegenhoudt is toch de dyslectie. Waardoor iedereen vind dat ik mijn teksten moet laten nakijken.
  Wat mij tegenhoudt is dat ik vind dat ik niet genoeg kennis heb.

  Ja de tijd een beetje.

  Tot maandag ik heb er zin in.

  1. He Zefanja,

   Heel stoer dat je dit deelt.
   Vanochtend las ik nog een artikel dat onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die taalfouten verbeteren van anderen mensen zijn met een heel naar karakter. 😉

   Dyslectie hoeft jou niet tegen te houden jouw verhaal te vertellen, want daar ben ik nieuwsgierig naar en zo veel anderen met mij.
   En daar gaat het om, om de INHOUD. D’s en T’s zijn maar vorm.
   Weet je zelf ook zeker dat je artikelen helemaal vol zitten met fouten (iedere zin meer dan 10), dan zou ik het na laten lezen.

   Verder…..? Ga lekker je verhaal vertellen.

   Tot maandag!
   Op jouw blogsucces.
   Esther

 6. Wat mij tegenhoud is het structureel schrijven. Ik word enthousiast, schrijf iets.. en dan vervolgens weer weken niets.

  Ik ben gek op schrijven en mijn grote droom is blogger worden. Ik mag nu bloggen voor 2 bekende organisaties binnen mijn wereld maar ik heb nog niets aangeleverd. Waarom? Faalangst denk ik. Want wie leest het nou op m’n eigen site? En wie wil nou horen wat ik te zeggen heb tussen die andere giganten waar ik voor mag schrijven? Ik wil ook een gigant worden. Dus dat hoop ik te bereiken met het volgen van de blog challenge.

  1. He Esmee,

   Sterker nog: JIJ BEN EEN GIGANT.
   Daar mag je voor gaan staan en daar mag mee doen wat je zelf wilt.
   Wat is jouw boodschap?
   Waarmee wil jij inspireren?
   Wat wil jij achterlaten in deze wereld?

   Tot maandag!

   Op jouw blogsucces
   Esther

 7. Hallo,

  Inmiddels houd niets mij meer tegen om te bloggen. Ik post al regelmatig op LI, doe af en toe iets op facebook en had net besloten dat ik 100 dagen wil bloggen gedurende de zomer periode. Dit kan nu ook,omdat ik echt mijn boodschap en doelgroep op scherp heb. Uiteindelijke doel is binding met klanten en ze binnen halen, maar ik vind het inmiddels gewoonweg leuk om mijn kennis te delen over mijn passie.
  De Challenge komt dus op exact het goede moment, als stok achter de deur!

  Zonnige groet,
  Hillegonda

 8. Hoi,????

  Er is eigenlijk niets wat mij tegenhoud. Ik moet mijn prioriteiten beter stellen en daarop focussen.
  Ik heb geen moeite met schrijven, genoeg onderwerpen gezien mijn expertises etc. Gewoon een schop onder mijn kont nodig.

  Alvast dank en groeten,
  Aafke

 9. Ik kan me grotendeels vinden in de respons van Esmee!

  Enthousiast, in een flow meebewegend, komt er van alles op papier. Om daar een blog van te maken heb ik tijd, energie en diezelfde flow nodig. Die 3 dingen samen vormen mijn uitdaging.

  Het ene moment heb ik tijd en energie, maar verloopt het proces stroperig. Het andere moment vliegt er van alles door me heen, maar kan ik geen tijd maken om het direct te verwerken

  Er gaan soms weken overheen voor ik ervoor kan gaan zitten om dat wat in mijn schrijfblokken staat te kneden tot een blog.

  Op zich heb ik onderwerpen genoeg, maar de vraag die ik mezelf stel is ‘wat wil ik precies vertellen met mijn blog’?

  Al schrijvend denk ik dat regelmatig tijd maken (ipv wanneer het uitkomt) mijn grootste uitdaging is…

  Ik kijk uit naar de challenge;ik voel enthousiasme en tegelijkertijd enige spanning…lukt het me om er tijd voor te MAKEN?

  Tot maandag!

  Hartelijke groet,
  Savannah

  PS. Ik schrijf niet voor een (eigen) bedrijf. Ik schrijf voor mezelf en wil daarmee lezers inspireren.

 10. Ha Esther,

  Ook ik heb er superveel zin in. Wat mij tegenhield: als journalist schrijf ik óver anderen en werk ik interviews mét anderen uit. Ik ben niet verantwoordelijk voor wat die anderen zeggen.

  Als blogger ligt de verantwoordelijkheid voor elke letter bij mij, en dat is eng! Nou, eigenlijk: dat wás eng, want inmiddels ben ik die drempel wel over. Dat neemt niet weg dat het blijven bloggen, het tijd maken enz. wel degelijk een challenge is.

  Dus op naar maandag! Groeten, Jessie

 11. Dag Esther,

  Nog niet uit waarover ik moet schrijven. Heb nog geen website. Ben met iemand bezig maar nog niet klaar. Zelf een rijschool en heb een methode kinderen en volwassenen te begeleiden in opvoedingsvraagstukken.
  Jouw video over het doel was goed. Dat brengt mij wel dichterbij waarover ik moet schrijven. Loopt al een tijd met de gedachte een boek te schrijven.

  Gr.

  Ron

 12. Een jaar lang deed ik een 365-dagenproject, waarin ik iedere dag een blog schreef over een naamgenoot: een Ellen. Iedere dag een blog schrijven was soms heel zwaar, maar omdat ik mezelf zo’n doel had gesteld, lukte het gewoon. Daarna wilde ik verder gaan met bloggen over een ander onderwerp, maar omdat er toen geen stok meer achter de deur stond, is dat verwaterd.

  Nu wil ik een nieuwe wekelijkse blog starten. De video over het doel was erg goed, ik kwam meteen op een idee voor mijn nieuwe blog (nu aan het uitwerken). Ik denk dat de sleutel om te BLIJVEN bloggen is, dat je schrijft waar je zelf iets aan hebt. Dus niet alleen informatie schrijven voor je klant, maar dat je ook leert van je eigen blog. Ik schreef mijn Ellen-blog met als doel uit te vinden hoe ik meer creatief kon gaan schrijven. Uiteindelijk heeft het me echt geholpen om mijn nieuwe carrière te starten.
  Dus als je geen tijd denkt te hebben voor het schrijven van een regelmatige blog: misschien helpt het als je het (ook) puur voor jezelf doet.

 13. Wat mij tegenhoudt is dat ik niet kan schrijven. Dat is mij jarenlang door mijn werkgever verteld, dus zit er goed in gehamerd. Nu ben ik bij deze organisatie weg. Ik wil het graag leren!

  Nog een vraagje aan de dyslectische mensen. Mijn man vindt het heerlijk om te schrijven, doet het veel en vaak in het Engels, maar is ook dyslectisch. Hij zoekt al jaren iemand die zijn Engels kop en staart kan geven. Hij heeft al heel wat mensen gehad, die het voor een keer deden, maar niets blijvends.

  1. He Catherine,

   Oh wat kan ik daar boos om worden. Ik geloof dat er in iedereen een schrijver schuilgaat met een prachtig verhaal om te vertellen. Jij dus ook!

   Ik hoop dat je man iemand vindt die hem kan helpen. Kun je de vraag wat specifieker stellen, zodat het duidelijk is wat hij zoekt.

   Op jouw blogsucces!
   Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *