Artikel Marketing: zet je website op de kaart

Artikel Marketing - Blog Universiteit

Artikel marketing is er in verschillende soorten. Het houdt in dat je met behulp van artikelen je kennis wegzet en je zelf als expert profileert. Hiermee groeit je zichtbaarheid, vindbaarheid en je expertstatus. Ideaal voor een ondernemer.

MAAR…

Hobbyisten artikel marketing

Artikel Marketing - Blog Universiteit

Er zijn websites waar je artikelen kunt schrijven en met behulp van de Adsense advertenties geld kunt verdienen. Het voordeel van dit soort sites is dat een grote groep schrijvers voor heel veel artikelen zorgt. Van die hoeveelheid wordt Google blij en de website zal beter scoren in de zoekmachine, waardoor de verdiensten ook kunnen oplopen.

Wat ik vooral op dit soort websites zie is hobbyisten die met allerhande artikelen een paar euro willen bij verdienen. Niets mis mee, maar lastig voor een ondernemer om in te zetten.

Artikel Marketing voor backlinks

Om je eigen website meer aanzien te geven in de zoekmachine kun je artikel marketing gaan toepassen om backlinks te maken op zogenaamde artikel directories. Nederland kent er een heleboel, maar niet iedere website is even goed voor jouw ranking. Het is dus aan te raden om onderzoek te doen naar de website waar jij het beste je artikel kunt plaatsen.

Het werkt als volgt.

Je meldt je aan bij een artikel website en vervolgens schrijf je unieke content. Je kunt dus niet een bestaand artikel plaatsen, daarmee creëer je juist dubbele content.

In dat artikel plaats je een link naar je eigen website. Bijvoorbeeld een verwijzing naar een artikel dat je op je blog hebt geschreven. En voilà, je hebt een backlink.

Wil je hier meer over weten ga dan eens naar deze website.

Artikel marketing via je eigen website en blog

Artikel Marketing - Blog Universiteit

De beste manier om je eigen blog te laten groeien en goed te laten scoren in de zoekmachine is om artikel marketing te doen via je eigen blog. Beter bekend als content marketing.

Je gaat hier niet zo zeer voor de backlinks, maar voor het creëren van content, waarmee je je eigen vindbaarheid en expertstatus opbouwt.

Voordeel hiervan is dat jij volledige invloed kunt uitoefenen op de artikelen. Het kan maar zo zijn dat een artikel directory ineens verdwijnt. Al het werk heb je dan voor niets gedaan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *