Autoresponder: automatiseer je mailinglijst

Autoresponder - Blog Universiteit

Stel je voor dat je een mailinglijst hebt met 100 mensen. Iedere keer dat je iets met die 100 mensen wilt delen moet je steeds de naam en het e-mailadres kopiëren uit bijvoorbeeld je Excel bestand of een mailmerge doen met je Excellijst. Ga werken met een autoresponder. Dat andere is een…

Autoresponder - Blog UniversiteitHet recept voor fouten:

  • Oeps, verkeerde naam!
  • Oeps, verkeerd e-mailadres
  • Heb ik wel een recente lijst?
  • Ojee, Mark wilde geen e-mail meer ontvangen….

Heerlijk zo’n autoresponder

Een autoresponder is software die je helpt om e-mails te versturen naar je mailinglijst. Niet alleen bij het versturen is een autoresponder behulpzaam.

Ook bij het opbouwen van je mailinglijst neemt het je veel werk uit handen.

Met die handige online software maak je formulieren voor de opt-in. Met dit formulier verzamel je de e-mailadressen voor je lijst. Wanneer je dit hebt staan kun jij je e-maillijst automatisch opbouwen.

Alles is immers ingesteld in je autoresponder. Wat je hiervoor nodig hebt? Een waardevolle weg-gever in de vorm van een e-book, korte schriftelijke cursus, video cursus. Zolang het maar gratis is.

Nu hoef je maar 1 keer een e-mail te schrijven en jouw hele lijst krijgt dezelfde e-mail. Personaliseren is hierbij belangrijk. Met een code, die de software je geeft, kun je bijvoorbeeld iemand met de voornaam aanspreken.

Voorwaarde is wel dat je die voornaam ook hebt gekregen bij de opt-in. Je bouwt je formulier dus zo dat mensen hun voornaam moeten geven.

Zet het in bij je marketing

Autoresponder - Blog UniversiteitMet de autoresponder kun je ook een follow-up maken. Zodra iemand zich inschrift begint deze serie van e-mails automatisch te lopen. Je hoeft je niet meer af te vragen, wie welke mail heeft gehad en wanneer.

Je typt de e-mails, je stelt in hoeveel dagen er tussen de e-mails moet zitten en versturen die handel.

Vooral dit laatste stelt je in staat een band op te bouwen met je mailinglijst, met de mensen die zich hebben ingeschreven.

Een autoresponder geeft je ook inzicht in de verstuurde mailing:

  • Geopende e-mails
  • Hoevaak geopend
  • Hoevaak geklikt
  • Wie heeft geopend
  • Wie heeft geklikt

Je voorkomt veel werk, want je automatiseert het hele proces. Het enige waar jij je op hoeft te richten is je content en het geven van waarde.

En natuurlijk regelmatig een aanbod naar je lijst sturen. Je wilt immers ook geld verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *