Babystapjes… BLOGstapjes!


Mijn baby’s zijn geen baby meer en ze kunnen meer dan alleen lopen. Ze rennen, steppen, fietsen, sluipen en beginnen al over sporten.

4 jaar geleden zetten ze hun eerste stapjes. Het ging niet meteen van een leien dakje. Het ging met vallen en opstaan. En ze bleven opstaan. Hoe dan ook…

Dat is meer dan ik van menig startende blogger kan zeggen…helaas…Op Facebook kwam een filmpje voorbij waarin een pinguïn op een duikplank stond te twijfelen of hij het water in zou  duiken. Hij twijfelt en loopt heen en weer te dralen op de duikplank, voordat hij uiteindelijk toch het water in springt.

Het gaat om deze, uiteindelijk, moedige pinguïn die uiteindelijk al zijn moed bij elkaar raapte en het water in sprong.

Jij bent die pinguïn…

Je wilt gaan bloggen, graag zelfs, je ziet de meerwaarde ervan in voor je onderneming en voor je doelgroep. Maar je durft niet… En je staat op die plank te dralen en te kijken. Zal ik wel springen of niet?

En wat gebeurt er als ik spring? Misschien gaat het wel mis?

Wat jou tegenhoudt om te starten met bloggen

Wat zeggen de stemmetjes in je hoofd?:

 • Dat je niet kunt schrijven? Toch maar niet springen.
 • Dat het wel eens een succes kan zijn? Toch maar niet beginnen.
 • Dat je blog een fiasco wordt? Laat maar zitten.
 • Dat je niet genoeg ideeën hebt? Doe maar niet.
 • Dat er al zo veel over jouw vakgebied geschreven is? Het zoveelste blog, dacht het niet.
 • Dat je niet weet waar je moet beginnen? Pfff, wat is de eerste stap…?

Maar wat gebeurt er als je de sprong niet waagt?

Dan sta je daar boven op die plank, net als die pinguïn, met al je talenten en gaven die jij hebt om een ander te helpen. Met alle goede intenties en ideeën kom je er na verloop van tijd achter dat niemand je kent, dan niemand je kan vinden en dat je online onzichtbaar bent. Hoe frustrerend is dat?

Wat doet het met je ideeën over het helpen van anderen, als je niemand kunt bereiken en niemand kunt laten zien wat jij te bieden hebt. Wat doet dat met jou als ondernemer?

Wat je gaat doen om te starten met bloggen

Het belangrijkste bij het starten van je blog is…….

DAT JE START

Dat je vandaag de beslissing neemt om te starten met bloggen.

Dat je vandaag de knoop doorhakt en zegt: Ik wil zichtbaar zijn.

Dat je vandaag besluit: Ik wil mijn talenten en gaven laten zien en inzetten om anderen te helpen.

Dat je vandaag zegt: IK GA BLOGGEN!

Erken je angsten en belemmeringen en ga er voor.

Ja maar…

Die eerste stapjes zijn natuurlijk doodeng.

Mijn kleintjes hielden eerst ook mijn hand vast bij hun eerste stapjes.

Dat wil ik ook voor jou doen. Ik wil niets liever dan jou bij de hand nemen en je laten zien en ervaren dat jij kunt SCHRIJVEN. Dat jij een verhaal hebt om te vertellen. Dat jouw verhaal gehoord mag worden. Dat jij met jouw verhaal anderen kunt helpen en inspireren.

De allereerste blogtraining die ik gaf (het Expert Blogger Event) telde in totaal 5 mensen. Daarvan waren mijn assistent en ik er twee. Ik stond een training te geven voor 3 mensen.

MAAR hoe dank ook, heb ik de training door laten gaan, want ik had 3 mensen met hun eerste blogstapjes geholpen.

In april was ik op een seminar als deelnemer en aan het einde kwam er iemand naar mij toe. Ze zei: Je kent me niet. Ik heb me aangemeld voor jouw training en ik wil je zeggen dat ik er ontzettend veel zin in heb. Jij inspireert mij zo met je blogartikelen.

Hoe cool is dat?

Esther Molenaar - Blog Universiteit

Tijdens Start je Blog! LIVE  neem ik je aan de hand mee en ga je stap voor stap aan de slag met je eerste blog artikel.

Wil je serieus starten met bloggen?

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Laat dan een reactie achter in het commentaarveld en je ontvangt de link naar mijn mega aanbieding voor Start je Blog! LIVE. De blog workshop waar je leert bloggen vanaf stap 1.

Beantwoord deze vraag. Wat houdt jou tegen om te gaan bloggen? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld en je ontvangt de link naar de mega aanbieding voor Start je Blog! LIVE.

 

 

Op jouw blogsucces!

Esther Molenaar

15 reacties

 1. Ik vond het ook doodeng maar ben gewoon gestart. Als ik nu de blogs van toen terug lees waren dat niet mijn besten, maar door vaak te doen worden ze steeds beter. Ik vind het nu ook gewoon leuk! Is een uitlaatklep geworden. Lukt het jou niet om te starten? Hulp vragen is geen teken van zwakte maar van sterkte…

  1. He Monica,

   Hulp vragen is zeker geen teken van zwakte. We hebben als kinderen te vaak te horen gekregen: Kinderen die vragen worden overgeslagen. Tja, dan is het nu wel heel moeilijk om om hulp te vragen.
   Wat ik nu tegen mezelf (en mijn kinderen van 5 zeg): Mensen/kinderen die vragen krijgen altijd antwoord!

   Esther

 2. Bloggen is gewoon leuk om te doen! Zeker als je mag vertellen vanuit jouw passie, jouw drive, jouw visie en jouw missie.
  Tien jaar geleden ben ik met bloggen begonnen, als een reisdagboek. Het heeft me eigenlijk nooit meer echt losgelaten.
  Zoals ik al zei, bloggen is gewoon leuk om te doen! Waag die sprong!

  1. Bloggen is super leuk! Helemaal mee eens Hilde.
   Het is echt de moeite waard om op die manier jouw verhaal te vertellen vanuit jouw passie.

   Esther

 3. Ik had ook grote angst om te beginnen. Ik bleef maar dralen en uitstellen. Esther heeft mij vervolgens geholpen om de eerste stappen te zetten. Zij gaf mij inzichten en structuren die ik kan gebruiken voor het schrijven van mijn blogartikelen.

  Dankzij de hulp van Esther schrijf ik nu binnen een paar minuten een fantastisch blog. De tips en structuren die ik heb geleerd, pas ik nu vanzelf toe.

  1. Wat zeg je dat mooi Mariëtte, alles begint bij 1. Helemaal waar. en die eerste stap is het allermoeilijkst. Totdat je die stap hebt gezet, dan kijk je erop terug en denk je: Was dit alles? Heb ik hier nu zo moeilijk over gedaan?

   Esther

 4. Ik wil ook leren bloggen over mijn passie (hardlopen) Schrijf soms kleine stukjes in weekmedia krantjes worden heel vaak ook nog geplaatst. Vind het daarentegen heel lastig om de juiste tekst te schrijven voor mijn website. Zou het fijn vinden om d.m.v. bloggen mensen iets te leren en te inspireren.

  1. He John,

   De beste manier om mensen te inspireren met je blog is door te schrijven over je zelf en je eigen ervaringen. Het is jouw verhaal waar mensen zich in herkennen en daar raken ze van geïnspireerd.

   Probeer het maar eens….

 5. Wat me steeds opnieuw opvalt is dat mijn trauma uit het verleden komt. Schrijven vond ik leuk maar de juf die het beoordeelde vond dat er te veel fouten in stonden. Dit weerhoudt me elke keer. Toch schrijf ik nu bijna twee jaar. En ik schrijf eerst uit het hart en dan pas ik het na controle van familie aan. Blijft elke keer weer spannend om te doen. Het is een echte uitdaging.

  Jouw aanpak helpt mij geweldig daar ben ik je dankbaar voor. Waar ik eerst een hele dag deed over 1 blog. Lukt het nu in drie uur.

  1. He Mariëlle,

   Wat geweldig dat je nu sneller een blog op papier krijgt. En weet je, ik heb ook nog dagelijks last van al die dingen uit het verleden. Al die stemmetjes die zeggen dat het allemaal niet goed is wat ik zeg, schrijf of doe. En toch doe ik het. Jij ook! Fantastisch. Ga zo door.

   Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *