Bekende Blogger, deze blogs mogen niet ontbreken…


Er zijn veel blogs te vinden online, heel veel blogs. Iedere dag besluit er iemand om te gaan bloggen.

Op zoek naar interessante blogs kan een hele klus zijn. Zoek je op bekende bloggers, dan kom je veelal sites tegen met beautybloggers, fashionbloggers en mommybloggers.

Maar waar zijn al die bloggende ondernemers gebleven?

En blogs volgen van iemand? Ja wie dan? En waarom

Na een zoektocht via Internet kom ik erachter dat een bloggende ondernemer nauwelijks te vinden is via Google.

Vreemd eigenlijk. We willen toch allemaal meer zichtbaarheid en beter gevonden worden in Google?

Op zoek dus naar die blogs…

Of niet?

Zal ik je een paar blogs geven van bekende bloggers die het hebben begrepen?

En daar bedoel ik mee dat het bloggende ondernemers zijn die het bloggen als marketing strategie zijn gaan inzetten. Content zijn gaan maken en delen op hun blog om te laten zien dat ze kennis van zaken hebben en dé expert zijn op hun vakgebied.

Bekende Bloggers

Open Circles Academy -Nisandeh Neta

Nisandeh Neta
Bekende Blogger – Nisandeh Neta

Het #1 zakelijke blog van Nederland.

Voor alle soorten ondernemers, startend of niet, groot of klein. Voor informatie over alles wat met ondernemen te maken heeft. Open Circles kent een grote community die ook buiten de website te vinden is in verschillende groepen op Facebook.

De laatste 7 jaar trok Nisandeh Neta volle zalen met de Business Bootcamp en andere super waardevolle trainingen. Op zijn blog veel informatie over de problemen die je als ondernemer (misschien) dagelijks tegenkomt.

Inmiddels heeft Nisandeh 331 blogartikelen gepubliceerd sinds de start van zijn blog in 2010. Hij is heel trouw geweest en publiceerde iedere week één artikel.

Met uitzondering van het jaar dat Koninginnedag op dinsdag viel toen publiceerde hij een dag later, wat hem veel commentaar opleverde. Zijn lezers waren gewend om op dinsdag te ontvangen. Hij had ze daarin al heel goed ‘getraind’.


Passief Inkomen Online

Hugo Bakker
Bekende Blogger Hugo Bakker

Deze mag niet ontbreken 😉

Hugo inspireert. Hij doet wat hij zegt en laat jouw meekijken in zijn passief inkomen keuken. Hij gaat zelfs zo ver dat hij je inzage geeft in zijn maandelijkse passief inkomen stroom. Je kunt dus precies zien hoeveel hij verdient en waarmee.

Bij sommige bedragen vraag ik me echt af: hoe doet hij dat toch? Nou en daarvoor is het handig om zijn website en blog in de gaten te houden.

Naast Passief Inkomen Online heeft Hugo nog meerdere websites waar ook artikelen en materiaal van hem te vinden is.

Het bloggen heeft zijn website 101 werkvormen enorm laten groeien met gratis verkeer.


Robert van der Wolk   

Bekende Blogger - Dé Blog Trainer
Bekende Blogger – Robert van der Wolk

Robert is een man die gewoon inspireert. Zijn verhaal heeft mij enorm geraakt en laat mij zien dat niets je hoeft tegen te houden om je dromen waar te maken.

Wil jij ook een dosis down to earth inspiratie, volg dan deze man.

Hij heeft inmiddels 443 blogartikelen gepubliceerd.


Vrouw en Passie

Bekende Blogger - Dé Blog Trainer
Bekende Blogger – Vrouw en Passie

Een website voor vrouwelijke ondernemers, door vrouwelijke ondernemers.

De auteurs zijn allemaal vrouwen met een passie, een passie voor hun vak. Bij elkaar gebracht op deze fantastische website. Zeker eentje om te blijven volgen. De site bestaat al een aantal jaren en helpt jou in je ondernemerschap en in je leven als ondernemer.

Vrouw en Passie heeft inmiddels 47 auteurs die met elkaar al vele blogs hebben geproduceerd.


Pest Free Benelux

Bekende Blogger - Dé Blog Trainer
Bekende Blogger – Francois van Iersel

Voor mij is Francois van Iersel het voorbeeld van blog implementatie. Hij heeft een bedrijf in ongediertebestrijding, maar dan op natuurlijke wijze.

In 2013 is hij begonnen met bloggen en hij heeft inmiddels 480 blogartikelen op zijn blog gepubliceerd. Dat is gemiddeld 13 blogartikelen per maand. Dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd.

Voor mij reden om hem hier te noemen. Een voorbeeld van een ‘gewone’ ondernemer die het belang van bloggen inziet en elke dag ervaart. Door het bloggen is zijn bedrijf en omzet gegroeid.


Pat Flynn

Bekende Blogger - Dé Blog Trainer
Bekende Blogger – Pat Flynn

Een Amerikaan in het rijtje. Deze selfmade millionaire heeft zijn business opgebouwd op basis van affiliate marketing. Dat houdt in dat hij producten van anderen promoot en daar een commissie over krijgt als er een verkoop plaats vindt.

Op zijn blog laat hij zien hoe hij dat doet en hoe jij dat ook kunt doen.

Ook hij deelt zijn maandelijks passief inkomen. Sterker nog Hugo Bakker heeft zich laten inspireren door deze man om transparant te zijn in zijn verdiensten. Hij begon in 2008 en schrijft inmiddels gemiddeld 10 blogartikelen per maand.


Jon Morrow

Bekende Blogger - Dé Blog Trainer
Bekende Blogger – Jon Morrow

Een inspiratie voor iedere blogger. Hij begon een eigen blog over geld verdienen en werd gevraagd door Brian Clark van Copyblogger om daar de Associate Editor  te worden. Vandaar uit groeide hij door en hielp andere blogs groot te worden en zette uiteindelijk BoostBlogTraffic op. Een blog geheel gewijd aan het genereren van verkeer naar je website en blog.

 

Alleen dit jaar heeft hij al 165 blogartikelen gepubliceerd op zijn blog. Dat is gemiddeld 16 blogartikelen per maand.


Happy door deze bloggers

En hier zijn er nog een paar waar ik blij van word:

Josine van den Nobelen    blogt op De kracht van online actief zijn

Michaëla Wierdsma           blogt op I Love Live

Jellie van der Veen             blogt op  Cesky Sigth

Baukje Westerlaken           blogt op  Mental Coach Amsterdam

Gonny de Wit                       blogt op Online Secretaresse Brabant

Monica Ten Hoove Helbig blogt op Mijn Financiële Huishoudster

 

Welke bekende blogger(s) volg jij? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Inspireer anderen met jouw verhaal en laat je inspireren door anderen.

Op jouw blogsucces

Esther Molenaar

10 reacties

 1. Hoi Esther,

  Dit is een imponerende lijst van succesvolle bloggers. Het is altijd zinvol om bloggers te volgen en zo te kijken wat ze doen, melden en achterhalen wat de aanpak is. Ik zelf volg meer blogs die op mijn vakgebied zitten en mij enorm inspireren om vooral door te gaan. Zo ben ik o.a. een volger van Jacko Meijaard.

  Groeten, Corinne

  1. He Corinne,

   Jacko Meijaard ken ik ook. Goeie gast met ook heel veel blog ervaring. Echt iemand om ook van te leren door te kijken naar wat hij doet.

   Op jouw blogsucces!
   Esther

  1. He Cornelis,

   Ja, ik ken Kitty.
   Haar blogartikelen vind ik veelal columnachtig en daar moet je van houden.
   Haar stijl is absoluut authentiek.

   Op jouw blogsucces!
   Esther

 2. Darren Rowse van Problogger. Ik volg hem graag omdat hij veel interessante informatie over het schrijven van blogs gewoon gratis deelt. Ik volg hem al een aantal jaar nu. 😉

 3. Hi Esther, net je e-book gekocht en meteen gegrepen door de inhoud. De suggesties van bekende bloggers zijn ook inspirerend, dank daarvoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *