Ben je gek geworden?

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Jaren geleden was ik bij een training waarin ik een wijze les leerde. Met behulp van een tekening. Er stond wat vakken op en je moest twee punten met elkaar verbinden zonder de lijn die je al had getrokken te doorkruisen.

Natuurlijk stond er iemand op het podium deze lijn te trekken voor de hele groep.

Ik begon een lijn te trekken. Sh*t lukt niet. Opnieuw beginnen. Sh*t lukt weer niet. Weer opnieuw beginnen. Sh*t alweer niet.

Eindelijk had ik de oplossing en realiseerde me mijn grote fout.

Wat doe je als het niet lukt?

Eigenlijk maakt het niet uit of het een tekening is, of dat je een lijn moet trekken of een cirkel moet maken of een lucifer moet verplaatsen.

Waar het om gaat is HOE je het uitvoert en wat je doet als het niet lukt.

Ik realiseerde me dat ik steeds op dezelfde plek begon. Het lukte niet? Dan ging ik weer terug naar het eerste punt waar ik was begonnen en probeerde opnieuw.

Iedere keer ging ik weer terug naar de start.

Het was alsof mijn hoofd niet toeliet dat ik op een ander punt zou beginnen. Das natuurlijk van de gekken.Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Met je kop tegen de muur

Stel je zit in een kamer die kamer is donker. Je mag uit die kamer. Hoe je het voor elkaar krijgt maakt niet uit. Je mag eruit. Je wil er zelfs uit. Misschien sla je tegen de muur. Je komt er niet uit. Het enige wat je tot nu toe bent tegengekomen is die muur. Je slaat, schopt, bonkt tegen die muur. Maar die muur geeft niet mee.

Waarom blijf je op die ene plek?

Waarom ga je niet met je handen langs de muur voelen of er een deur is of een raam?

Vastbijten

Je gedachten houden je ‘inside the box’. Je bent zo bezig met die muur of het trekken van die lijn. Dat het niet in je op komt om een andere aanpak te kiezen en verder te kijken dan je neus lang is.

Je bijt je zo vast in waar je op dat moment mee bezig bent, dat je geen oog meer hebt voor andere mogelijkheden die om je heen zijn.

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

STOPPEN

Stop!

Neem een pauze.

Bekijk het grote geheel.

Verruim je horizon en zie welke andere mogelijkheden er nog meer zijn.

Hetzelfde geldt voor allerlei aspecten in je leven:

  • Ondernemen
  • Relatie opbouwen
  • Opvoeden
  • Afvallen
  • Bloggen
  • Schrijven

Bijt je niet vast in de (on) mogelijkheden die voor je neus liggen. Stop met wat niet werkt en doe en herhaal wat wel werkt. Weet je niet hoe, ga dan op zoek naar mensen die jou verder kunnen helpen en je horizon verbreden met nieuwe opties en mogelijkheden.

Heb jij je wel eens ergens in vast gebeten zonder een stap verder te komen? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Laat je inspireren door anderen en inspireer anderen met jouw verhaal.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS Deel dit artikel met je netwerk via de social media knoppen hieronder, zodat ook zij kunnen profiteren van de inhoud.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *