Bevorder je creativiteit door deze simpele activiteit

Dé Blog Trainer - Esther Molenaar

Denk jij ook dat creativiteit is aangeboren? Ik dacht ook altijd dat creativiteit iets was dat je had of niet.

Wat vind je van de term: creativiteit. Dagelijks hoor ik mensen zeggen: “Ik ben helemaal niet creatief.” Vervolgens zijn het mensen die dagelijks grote teams managen, elke dag te maken hebben met problemen en daar aan de lopende band oplossingen voor bedenken.

Creativiteit is voor een groot deel van de mensen gelijk aan knutselen, schilderen, boetseren en beeldhouwen. Terwijl creativiteit veel meer is dan handenarbeid en tekenen.

Dé Blog Trainer - Esther Molenaar

Creativiteit is de mogelijkheid om problemen op te lossen. Ben je ondernemer en los je problemen op voor je cliënten, dan ben je creatief.

Bevorder je creativiteit

Je bent dus creatief. Wil je creatiever zijn? Dat kan daar zijn allerlei verschillende manieren voor. Als je sport en je wilt beter worden, dan ga je vaker sporten. Als je schildert en je wilt beter worden, dan ga je vaker schilderen. Als je beter wilt kunnen schrijven, dan ga je vaker schrijven.

Wil je creatiever zijn, dan moet je vaker creatief bezig zijn.

Je kunt je creativiteit ook bevorderen, door je hoofd leeg te maken of juist je gedachten de vrije loop te laten.

Hoe je dat doet? De één gaat mediteren, de ander gaat mijmeren.

Wil je weten wat ik ga doen? Waar ik een enorme creatieve kick van krijg?

Wandelen

Dé Blog Trainer - Esther Molenaar

Niets doet mijn creativiteit zo goed als wandelen in de natuur. Dat laatste is wel een voorwaarde. Het liefst maak ik meters in het bos. Ik ruik de aarde en hoor de bladeren van de bomen ruisen in de wind.

Dat maakt mij rustig. Het is een bijna een nederige bezigheid. Ik ervaar de grootsheid van alles om me heen, van de kleinste diertjes die over de aarde kruipen tot de hoogte van de bomen. Zoveel ineens en toch overweldigt het mij totaal niet.

Het is een gevoel van zijn. Hier en nu in dit moment.

Dat gevoel geeft mij rust en daardoor kunnen de ideeën weer vrijelijk stromen.

Wat ook belangrijk is, is dat oplossingen ineens veel gemakkelijker boven komen borrelen. In verschillende soorten een maten.

Heb je een uitdaging en heb je een oplossing nodig, dan kun je het beste naar buiten gaan. Uitwaaien en dan komen de oplossingen vanzelf.

Wat doe jij om je creativiteit te bevorderen? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Laat je inspireren door anderen en inspireer anderen met jouw verhaal.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS Deel dit artikel met je netwerk via de social media knoppen hieronder, zodat ook zij kunnen profiteren van de inhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *