Blogtastisch!

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

In 2010 hoorde ik voor het eerst hoe belangrijk een blog is voor een bedrijf en ondernemer.

Een blog is een manier om vertrouwen op te bouwen met je doelgroep en haal je ze steeds dichter naar je toe. Dit vertrouwen zorgt ervoor dat iemand op een later tijdstip jouw klant wil worden en met je samen wil werken.

Iemand vroeg me eens: Waarom bloggen? Wat vind je daar nou leuk aan?

Eerlijk gezegd had ik daar toe geen antwoord op. Het heeft me wel aan het denken gezet en ik heb in ieder geval 10 redenen waarom ik bloggen zo leuk vind en wat ik zo leuk vind aan bloggen.

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

  1. Bloggen is leuk omdat ik dan schrijf

Een dag niet geschreven is een dag niet geleefd. Voor mij is schrijven mijn gedachten op orde krijgen, zodat ik niet alles in mijn hoofd hoef te doordenken. Zodra een gedachte op papier staat, een emotie, verhaal, ruzie, lijkt het alsof het uit mijn hoofd is en ik die gedachte(n) veel beter begrijp.

Een leven zonder te schrijven kan ik mij niet voorstellen. Nu merk ik al dat ik na een paar dagen niet schrijven chagrijnig ben en sneller verdrietig ben.

  1. Bloggen is leuk omdat ik mezelf kan laten zien

Met schrijven en bloggen laat ik een deel van mijzelf zien: mijn gedachten en wat in mijn hoofd zit. Dat ervaar ik als heel persoonlijk.

Daarom ben ik van mening dat jij het schrijven en bloggen bij tijd en wijle ook lastig vindt. Je laat wat van jezelf zien en dat is eng.

  1. Bloggen is leuk omdat ik contact kan leggen met anderen

Bloggen is voor mij online netwerken. Lezers van mijn blogs laten reacties achter en op die manier leg ik contacten. Ik ga altijd even op de website van die persoon kijken of zoek haar op via Facebook om een beter beeld te krijgen.

  1. Bloggen is leuk omdat ik dan niet live hoef te netwerken

Een geheimpje: ik houd niet van netwerken. Van netwerken krijg ik kriebels. Op een netwerkbijeenkomst moet ik altijd van alles. Met mensen praten die ik niet ken bijvoorbeeld.

Bij een netwerkbijeenkomst zijn altijd zo veel mensen. Ik ben een introvert. Je moet mij niet in grote groepen neerzetten. Ik ga het liefst 1-op-1 met iemand koffie drinken. Dat is ook netwerken en vind ik veel leuker.

  1. Bloggen is leuk omdat ik mijn kennis kan delen

Mijn hoofd loopt over van kennis en ervaring. Iedere dag ben ik weer bezig om te kijken hoe ik die kennis de wereld in kan krijgen.

Die kennis is vooral ontstaan door ervaring en lezen. Niet altijd de meest positieve ervaringen, maar ik leerde er wel veel van. Dat is wat ik met de wereld wil delen.

  1. Bloggen is leuk omdat ik dan kan fröbelen met WordPress

Stiekem ben ik best wel een beetje een technische WordPress nerd. Hoewel er wordpress dingetjes zijn die ik aan een specialist overlaat, vind ik het heerlijk om een website te bouwen en in elkaar te zetten.

Ik ben zeker niet bang van techniek. Gewoon doen, wat kan er misgaan?

  1. Bloggen is leuk omdat ik mijn kennis kan verrijken

Door zelf te schrijven over allerlei onderwerpen, verrijk ik ook mijn eigen kennis. Het dwingt me om me in bijzondere onderwerpen te verdiepen. Met ieder artikel voor iedere klant leer ik weer iets nieuws.

  1. Bloggen is leuk omdat ik mezelf dagelijks uitdaag

Dagelijks bezig zijn met bloggen vergt veel tijd en inzet. Het schrijven niet zo zeer, maar het is vooral het werk rondom publicatie en promotie.

  1. Bloggen is leuk omdat ik anderen aan het denken kan zetten

Korte gesprekken zorgen bij mij vaak voor veel impact. Ik hoor ineens iets dat me aan het denken zet en me een inzicht  geeft. Van tevoren weet ik niet wanneer dat gaat gebeuren, maar het gebeurt.

Datzelfde gebeurt bij bloggen. Ik weet dat ik mensen raak en inspireer. Wanneer dat weet ik niet en vaak zal ik het ook nooit te horen krijgen. Maar ik weet dat het gebeurt.

  1. Bloggen is leuk omdat ik dat vind

Het is zoals het is. Nadenken hierover laat me wel weer zien waar ik het voor doen. Het hoeft zeker naar de buitenwereld niet altijd een reden te hebben.

Ik vond het leuk om hierover na te denken en vooral om dit met jou te delen. Zo leer jij mij kennen voor wie ik ben en wat ik belangrijk vind in mijn leven.

Waarom vind jij bloggen leuk? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Laat je inspireren door anderen en inspireer anderen met jouw verhaal.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS Deel dit artikel met je netwerk via de social media knoppen hieronder, zodat ook zij kunnen profiteren van de inhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *