Waarom het schrijven mij in het bloed zit

Schrijven met je HOOFD, vanuit je HART en met je HANDEN

Wanneer ik zeg dat schrijven echt mijn ding is en mij in het bloed zit, krijg ik vaak vragen WAAROM.

Men vraagt om een verklaring een argument, zodat ze het beter begrijpen. Hoewel ik een woordenmens ben vond ik het altijd moeilijk om dat in woorden te vatten.

Nu niet meer.

Schrijven is voelen

Wanneer ik schrijf voel ik mijn emoties, ze komen helder en duidelijk naar voren en krijgen in eens een plaats in woorden. Een plaats waar ze er mogen zijn.

Schrijven betekent voor mij mijn gedachten op papier krijgen. Ik denk zo veel, dat ik soms zelf niet weet waar de structuur in al die gedachten zit. Door ze op te schrijven begrijp ik mijn eigen gedachten.

Het krijgt ineens structuur. Door die structuur kom ik erachter waar bepaalde gedachten vandaan komen.

Wat lag er aan ten grondslag?
Waardoor dacht ik wat ik dacht?
En waardoor voelde ik die emoties?

Groots inzicht - Blog UniversiteitVroeger hielp het schrijven mij om de wereld om mij heen aan te kunnen. Al vroeg had ik een dagboek en schreef ik alles van me af, want ik had weinig mensen om me heen om mee te praten. Twee oudere broers die hun zusje niet begrepen, een vader die er tot mijn en zijn spijt emotioneel niet was en een moeder die de ziekte met de grote K in een cruciale periode in haar leven mee maakte.

Ik was jong, ik was hooguit 12 of 13 jaar. Voor mij ook een heel cruciale periode: ontluikende jonge vrouw, middelbare school en gepest worden.

Schrijven in mijn dagboek heeft mij door die periode heen geholpen.

Schrijven heeft mij door veel periodes in mijn leven geholpen. Onvoorstelbare en verdrietige periodes. Aan het papier kon ik alles toe vertrouwen. Het had geen mening en oordeel. Het was leeg en na mij en mijn pen had het nog steeds geen mening en oordeel.

De weg naar de vergetelheid

Schrijven brengt mij in verbinding met mezelf. Het geeft uiting aan mijn emoties. Al die woorden en ideeën en meningen in mijn hoofd vinden via schrijven hun weg naar de vergetelheid en dat is goed, want niet alles hoef je te onthouden.

De weg naar er mogen zijn

Training - Blog Universiteit
Training Spruitjes en Zo franchisenemers

Nu helpt het schrijven mij om juist meer zichtbaar te zijn in de wereld. Ik blog om mijn stem te laten horen via mijn woorden op papier. Iedereen mag het lezen.

Ja het is eng. Ik geef mezelf bloot. Ik laat zien wat er in mijn hoofd omgaat. Of het nu mijn gevoelens zijn of mijn kennis, dat maakt niet uit. Het blijft ENG.

Het is een angst. En een angst kan twee dingen doen:

1) het helpt je betere keuzes te maken

óf

2) het verlamt je

Mijn angst heeft mij te lang verlamd

Daardoor was ik niet zichtbaar in de wereld en kon ik anderen, vrouwen zoals jij, niet laten zien waarmee ik ze kon helpen. En ik wil jou helpen!

Met mijn stem, mijn woorden op papier wil ik anderen helpen. Anderen helpen HUN verhaal te vertellen. JOU helpen JOUW verhaal te vertellen. Want niet alles hoeft in de vergetelheid te raken. Juist jouw verhaal is zo belangrijk om waarde toe te voegen aan deze wereld.

En nu jij…

Ondernemer, coach, vrouw en misschien ook moeder.

  • Wat doe jij om jezelf zichtbaar te maken in de wereld?
  • Wat doe jij om te laten zien hoe jij kunt helpen?
  • Wat doe jij om jouw waarde toe te voegen aan de wereld?
  • Wat doe jij om jouw verhaal te delen?

Ik schrijf.

Ik blog.

Ik maak video’s (nog enger, nog meer blootgeven)

Ik deel mijn kennis.

En nu deel ik ook mijn verhaal.

 

Wil jij schrijven, bloggen, video’s maken, kennis delen en vooral JOUW verhaal vertellen?

Waarom ga je niet bloggen?

Ik vind het eng! Absoluut is het eng, en het geeft een super gevoel wanneer jij jouw verhaal mag delen met anderen.

Hoe krijg ik die woorden op papier? Ik help het je gemakkelijk maken met een paar simpele technieken en oefeningen schrijf je meer dan nooit te voren in minder tijd dan je denkt.

Waarover moet ik dan schrijven? Er is zo veel om over te schrijven. Er gebeurt zo veel in je eigen leven, je onderneming en in je hoofd. Genoeg om voor een leven blogartikelen over te schrijven.Bloggen doe je zo!

Wie zit er dan op mijn artikel te wachten? MEER mensen dan je voor mogelijk houdt. Met je blog is je bereik zo veel groter. Mensen die je niet bereikt met allen netwerken, hebben nu de mogelijkheid om kennis met je te maken via je blog.

Dat bloggen, ik heb er een boek over geschreven. Best wel een technisch verhaal. Niet met allemaal moeilijke termen, maar het gaat meer over de techniek van het schrijven en het bloggen.

Daar kom je een heel eind mee.

Expert Blogger Event 26 September 2015 016Maar wanneer je wat meer hulp wilt om het echt daadwerkelijk in te zetten en het schrijven en bloggen serieus op te pakken, dan nodig ik je uit voor mijn training. Iedere maand, ga ik met een groep aan de slag.

Iedere maand maak ik ondernemers, vrouwen zoals jij, weer blij met de praktijk van het schrijven en bloggen en iedere maand gaan er blije en opgeluchte vrouwen naar huis in de wetenschap dat het schrijven en bloggen minder tijd kost en ontzettende leuk is.

Schrijven dat doe je met je hoofd, je hart en je handen.

Met pen en papier.

Dat laat ik je zien en dat laat ik je ervaren.