Een dag in mijn leven die ik nooit zal vergeten…

Dag om nooit te vergeten - Blog Universiteit

Vraag een willekeurig persoon die je tegen komt de dag uit haar of zijn leven is die ze nooit zullen vergeten en je krijgt de zelfde soort antwoorden:

 • Mijn trouwdag
 • De geboorte van mijn kind
 • Dat ik werd ontslagen
 • De dag dat mijn moeder stierf
 • De dag dat ik afstudeerde
 • De dag dat ik mijn bedrijf startte

Zowel positief als negatief zijn er dagen die je niet snel zult vergeten.

Ik heb die dagen ook. Het rijtje hierboven is ook op mij van toepassing (mijn moeder leeft gelukkig nog steeds. Ik verloor wel andere geliefden en dat zijn ook dagen die ik nooit zal vergeten).

Zijn er nog meer dagen die ik nooit zal vergeten?

Absoluut!

En vandaag deel ik zo’n dag met jou.

Het was 2011…

Om precies te zijn de laatste dag van januari en de eerste dag van februari. Twee dagen. Ik volgde een training bij Open Circles Academy: How to Write a book in 28 days.

Tijdens die training kwam het idee om een boek te schrijven over bloggen en social media. Na de training ben ik ook driftig aan de slag gegaan met het boek en schreef in een maand tijd bijna 95% van het boek.

In die periode was ik in verwachting van een tweeling. En in mijn bedrijf was er ook roering en het boek verdween in de la.

Mijn kinderen werden geboren en was maanden met niets anders bezig. Mijn bedrijf lag op zijn gat. Uiteindelijk is het niet gelukt om het bedrijf samen met mijn partner staande te houden. Maar dat is weer een andere dag die ik niet snel zal vergeten.

Toen was het 2014…

Dat boek was er nog steeds niet. En in januari was ik weer bij de training How to write a book in 28 days. Ik zat in het ondersteunende team van Open Circles Academy en kon de training weer zo goed als mee doen. Geweldig!

Tijdens dat weekend dacht ik: Ik moet dat boek schrijven. Het is nu of nooit.

Eenmaal thuis heb ik het ‘oude’ boek erbij gepakt en ben weer aan de slag gegaan en in oktober 2014 verscheen mijn boek Bloggen doe je zo!

En die dag is ook een dag die ik niet snel zal vergeten, maar over die dag gaat dit artikel niet.

Nisandeh Neta - Blog UniversiteitHet voorwoord door Nisandeh Neta

Vanaf het moment dat ik besloot het boek te schrijven en bezig was om het boek te schrijven, stelde ik mijzelf als doel om Nisandeh Neta van Open Circles Academy te vragen om het voorwoord te schrijven.

Een enorme stap voor mij. Ik moest uit mijn comfortzone en dat was best heftig.

Ik volgde een training van hem en ik werd aangespoord door iemand waar ik mee zat te praten om Nisandeh te vragen voor een interview.

Uiteindelijk heb ik hem ter plekke gevraagd of hij wilde overwegen het voorwoord te schrijven van het boek.

Hij antwoordde dat hij dat wilde overwegen. Hij wilde wel eerst het boek lezen.

Pffff!Dag om nooit te vergeten - Blog Universiteit

Dan moet het dus in het Engels. Hellup!

Gelukkig redde zijn PA mij met het antwoord dat Nederlands prima was. Ik stuurde mijn boek in PDF op en zat te wachten en te wachten.

Ik bleef zijn PA op de huid zitten met mailtjes en vragen of hij het al had gelezen en of hij het voorwoord al klaar had.

Uiteindelijk heb ik het heft in eigen hand genomen. Op basis van het interview heb ik het voorwoord geschreven en naar hem gestuurd. Met de opmerking dat als hij zich erin kon vinden dit een prima voorwoord voor mijn boek zou zijn.

Volgens mij kon hij dat wel waarderen. 😉

Want een paar weken later kreeg ik een e-mail van zijn PA dat het gelukt was. Hij had het gelezen, het voorwoord naar eigen inzicht aangepast en ik mocht het gebruiken.

Die dag, dat ik dat antwoord kreeg, was een dag om nooit te vergeten.

Nisandeh Neta van Open Circles Academy, een man die tegen iedere ondernemer roept dat ze moeten gaan bloggen, schreef het voorwoord van mijn boek.

Als ik er aan terugdenk doe ik dat voor elkaar heb gekregen, is er één zin die ik in mijn hoofd blijf horen.

Never, never ever give up!

Als je iets wilt, ga er dan voor. Kan het niet op de ene manier, doe het dan op je eigen manier. Neem het heft in eigen hand en ga er voor. Ik had uiteindelijk niets te verliezen en 50% kans dat hij JA zou zeggen.

Mijn boek is het bewijs dat opgeven geen optie is.

Find a Way! – Diane Nyad

Wat is jouw bewijs dat doorgaan je heeft gebracht wat je wilde? Deel het antwoord hieronder in het commentaarveld.

 


Minder dan 24 uur om je nog in te schrijven…
Tijdens het Expert Blogger Event ontdek je hoe je met effectieve technieken je schrijfblokkades kunt opheffen, zodat je in minder tijd meer schrijft. Bloggen is een feestje. Ik wil met je delen hoe je SNEL en GEMAKKELIJK de mooiste en meest waardevolle artikelen schrijft en eindelijk moeiteloos dat artikel eruit perst.

Vind jij het nu lastig om de motor van je website draaiende te houden? Heb je moeite met schrijven? De juiste woorden vinden? Je gedachten om zetten in woorden op papier? Of ben je elke keer weer op zoek naar een onderwerp voor je blogartikel?

Ben je startende ondernemer en op zoek naar een marketing methode die niets kost en absoluut werkt? Of ben je al een paar jaar bezig, heb je het bloggen opgepakt en kom je niet verder?

Ben jij er klaar voor om je blog te gaan inzetten als SUPER MARKETING MIDDEL voor je bedrijf, meld je dan aan voor het eerst volgende Expert Blogger Event.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS Deel dit artikel in je eigen netwerk door gebruik te maken van de knoppen aan de linkerzijde van het artikel. Zo kunnen ook anderen ervan profiteren.

 

2 reacties

 1. Geweldig dat je zo hebt doorgezet Esther! Je hebt het boek uit de la gepakt en drukklaar gemaakt en alles eraan gedaan om te zorgen dat Nisandeh je voorwoord schreef. De aanhouder wint.

  Ik herken dat in het afronden van mijn MBA. Na de opleiding moest ik nog een thesis schrijven om af te kunnen studeren. Nadat mijn zoon 9 maanden was ben ik daaraan begonnen. In 9 maanden tijd (lijkt wel een nieuw kind) was de scriptie af naast mijn werk met 32 uur pw. Het heeft mij heel wat weekenden, avonden en tranen gekost en een paar keer stond ik op het punt van stoppen. Achteraf was ik heel blij dat ik had doorgezet!

  Nu gebruik ik die kracht ook in mijn werk als ondernemer. Ik weet dat ik echt heel veel kan als ik er echt voor ga.

  1. Wow Joyce! Wat een prestatie. Ik kan me voorstellen dat je heel blij bent dat je hebt doorgezet.

   Mooi hoe je opgedane ervaring ook in je onderneming kunt gebruiken.

   Op jouw blogsucces!
   Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *