Het geheim om je schrijfdoel te halen

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Voor heel veel aspirant schrijvers met een fantastisch idee voor een boek is het vaak toch lastig om te blijven schrijven. Vol goede moed beginnen ze aan hun boek om vervolgens na enige tijd die goede moed op te geven.

In dit artikel deel ik een geheim met je dat ervoor zorgt dat je blijft schrijven.

Ik werd geïnspireerd door twee van mijn cursisten. Het gaat om Emmy en Monique. Allebei hebben ze de ambitie om een boek te schrijven. Ze kenden elkaar nog maar kort en hadden al snel dagelijks contact via Skype.

Tijdens de training leerde ik Emmy en Monique een geweldige techniek. Die techniek zorgt ervoor dat je in korte tijd veel kunt schrijven. Het is een belangrijk onderdeel van al mijn trainingen over bloggen en schrijven.

Ze waren zo enthousiast over deze methode, dat ze hem dagelijks gingen toepassen.

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Ik vertelde je toch dat ze iedere dag een Skype sessie hadden. Die eindigde na de training steevast in een schrijfsessie van 30 minuten.

De verbinding bleef, zodat ze elkaar konden horen en konden praten. Maar het doel was om 30 minuten te schrijven. Na die 30 minuten bespraken ze wat ze hadden geschreven en telden ze het aantal woorden dat ze hadden geschreven.

Emmy zegt hierover: “Op deze manier blijven wij elkaar stimuleren om elke dag te schrijven. De trein is in beweging!”

Het grote geheim

 

Het geheim dan ik met alle aspirant schrijvers in Nederland wil delen:

Zoek een schrijfmaatje.

Iemand met wie jij dagelijks contact hebt en met wie je samen kunt schrijven. Je schrijft niet alleen meer en je schrijft niet meer alleen, je houdt elkaar scherp en je stimuleert elkaar om door te gaan en niet op te geven.

Je bent elkaars accountability partner geworden. Je kunt er niet meer onderuit.

Vordert je boek of je artikel, dan heb je meteen een perfecte proeflezer.

Voorwaarden om het te laten slagen

Bij Emmy en Monique is het ontstaan doordat ze al contact hadden via Skype. Voor hun was, gezien de afstand, Skype een praktische oplossing..

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Je kunt elkaar ook live ontmoeten en tegenover elkaar gaan zitten schrijven. Maar een live afspraak zeg je gemakkelijker af, omdat je daarvoor je huis uit moet. Dat is voor jou misschien een drempel.

  1. Zorg dat je een vast moment hebt waarop je afspreekt. Waarop je even contact hebt en met elkaar spreekt.
  2. Zorg dat het een moment is waarop jij het meest productief bent.
  3. Zorg dat je een schrijfbuddy vindt die op hetzelfde moment productief is als jij. Wanneer jij ’s avonds om 20.00 uur het meest productief bent en je schrijfbuddy ’s ochtends om 10.00 uur, dan heb je een probleem.
  4. Zorg dat je elkaar durft aan te spreken op verantwoordelijkheid. Laat niet de één meer afhankelijk zijn van de ander. Maak het gelijkwaardig. Kom je erachter dat het niet werkt, even goede vrienden en ga op zoek naar iemand anders.
  5. Zorg voor een duidelijk doel. Zowel op lange als korte termijn werkt een doel motiverend en je schrijfbuddy kan je daaraan houden en vice versa.
  6. Zorg dat je doel van de sessie is om het beste in elkaar naar boven te halen. Ondersteun de ander en vier samen het succes van het behalen van je schrijfdoel die dag.

Nu je dit geheim weet kan het niet anders dan dat jij je schrijfdoel gaat halen. Waar vind je een schrijfbuddy? Kijk in je netwerk, doe een oproep op Facebook, er zijn veel plaatsen waar je een schrijfbuddy kunt vinden.

Wat is jouw geheim om ervoor te blijven zorgen dat je schrijft? Deel hem hieronder in het commentaarveld.

 

Op jouw blogsucces!

Esther Molenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *