#Girlboss – Sophia Amoruso

Girlboss - Dé Blog trainer
Girlboss

Vrouwen zijn de grootste bron van inspiratie en motivatie van de wereld, vind ik. #Girlboss Sophia Amoruso heeft het bewezen en bewijst het nog steeds.

Ze telt slechts 32 lentes en heeft het gepresteerd om in 10 jaar tijd te groeien van een high school dropout, via ebay koninging, tot CEO van Nasty Girl  een miljoenen bedrijf dat ze zelf van de grond af zonder lening heeft opgebouwd.

In 2014 schreef ze een boek over haar pad, haar leven en haar missie “#Girlboss, is more than a book….#Girlboss is a movement”

Wie is Girl Boss Sophia Amoruso?

In 1984 werd ze geboren in San Diego. Op school wordt ze niet gezien als een ‘gemakkelijk’ kind, wat dat ook mag betekenen.

Ze haat school en van een psycholoog krijgt ze twee diagnoses: depressie en ADD. Met een potje pillen gaat ze weer naar school, maar is het al snel zat.

“Als dit nodig is om school leuk te vinden, vergeet het dan maar” zegt ze zelf in haar boek.

Na de scheiding van haar ouders gaat ze het huis uit. Al liftend reist de de west kust van de Verenigde Staten af, heeft allerlei verschillende baantjes tot ze in 2006 in de lobby van een school identiteitsbewijzen moet checken om ziektekostenverzekering te krijgen voor een hernia die ze heeft.

Ze krijgt een boek in handen over eBay en opent haar eerste shop Nasty Gal Vintage.

En in 2014? CEO van een $100 miljoen plus onderneming met 350 medewerkers.

Girl Boss - Dé Blog Trainer
Girl Boss

Wijze Lessen van een Girlboss

Tja, dat is het verhaal in een notendop. Wil je alles lezen, dan kan ik je dit boek #Girlboss echt aanraden.

Aan de hand van een aantal stappen en lessen neemt ze je mee haar leven in en hoe alles is gekomen zoals het is gekomen.

Ze bekend dat ze nooit en echt plan heeft gehad en dat haar zakenpartner er voor heeft gezorgd dat ze plannen ging maken voor de toekomst. Terwijl ze alles wat er gebeurde in haar leven en haar bedrijf nam zoals het kwam.

In de inleiding zegt ze zelf dat een #Girlboss 100% verantwoordelijkheid neemt voor haar eigen leven. Dat dit een boek is dat je leert om van je eigen fouten te leren en van anderen, zoals die van haar. En ze leert je wanneer je moet stoppen en wanneer je door moet gaan. Wanneer je de regels moet volgen en wanneer je die regels moet ombuigen.

Haar lessen:

  1. Life is short. Don’t be lazy.
  2. All actions are creative.
  3. Money looks better in the bank than on your feet.
  4. Treat your money like your mind, don’t waste it.
Girl Boss - Dé Blog Trainer
Girl Boss

 

 

 

 

 

 

 

Waarom dit boek?

Afgelopen zomer kwam ik dit boek, geheel bij toeval, tegen in een kringloopwinkel. Wel toepasselijk als je het onderwerp bekijkt. Nasty Gal Vintage is opgebouwd op tweedehands (vintage) kleding die ze scoorde in kringloopwinkels en op rommelmarkten om er vervolgens haar eigen stijl en interpretatie over heen te gooien.

De cover trok me aan.

De woorden #Girlboss en ik was verkocht. Ik las de achterflap niet, keek het boek niet in, puur de voorkant zorgde ervoor dat ik het boek kocht. En ik heb er geen spijt van gehad.

Mijn belangrijkste inzicht

Al snel kwam ik erachter dat het niet een boek over feminisme was. eerlijk gezegd was dat wel mijn verwachting. Het verraste mij dat het boek ging over een jonge ondernemer die in minder dan 10 jaar tijd een 100 miljoen+ bedrijf had opgebouwd. Op eigen kracht en ‘outside the box’, want die kende ze niet.

Girl Boss - Dé Blog Trainer
Girl Boss

Dat is meteen ook mijn belangrijkste inzicht.

Op eigen kracht, alleen kijken naar jezelf, je eigen acties en daarop je volgende beslissing nemen. Sophia besloot zelf op zeker moment zich alleen te focussen op zichzelf en wat zij wilde. Zodra ze dat niet deed, kreeg ze alles van wat ze niet wilde en waar ze zich wel op focuste: de ander.

Waar je aandacht aan geeft groeit.

Waarom jij dit boek moet lezen

Dit is een keer geen standaard succes verhaal. Het gaat over een jonge vrouw die haar eigen pad volgde en nog steeds volgt, keihard werkt en er alle plezier van de wereld aan beleeft. Dit is haar leven.

Wil je een boek over een krachtige vrouw met lef, die geen feministe is die op de barricades staat (heb ik niets op tegen hoor, maar ik wil dat stereotype beeld dat mogelijk ontstaat volledig ontkrachten), lees dan dit boek.

Misschien heb je net als ik mazzel en vind je het in een kringloopwinkel op een rommelmarkt of via marktplaats. Zo niet, dan kun je het ook elders kopen.

Girlboss - Dé Blog Trainer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koop bij bol.com

 

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS Deel dit artikel met je netwerk via de social media knoppen hieronder, zodat ook zij kunnen profiteren van de inhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *