Google Analytics code: waar plaats ik die op mijn website?

Google Analytics code - Blog Universiteit

Vandaag een stukje techniek over Google en je website. Om er voor te zorgen dat Google Analytics en jouw website/blog met elkaar kunnen communiceren is het nodig om een code op je website te plaatsen: de Google Analytics code.

Zodra die twee met elkaar communiceren heb je toegang tot allerlei cijfers over je website en blog.

Dit is het 16e artikel uit de januari reeks ‘Ieder dag een antwoord’. Deze vragen zijn al beantwoord:

 1. Hoe voorkom ik jargon in mijn artikel?
 2. Hoe maak ik een gewoonte van bloggen?
 3. Hoe krijg ik meer reacties op mijn blog?
 4. Hoe weet ik wat mijn doelgroep wil lezen?
 5. Hoe begin ik met bloggen?
 6. Wat is de ideale lengte van een blogartikel?
 7. Hoe krijg ik meer traffic naar mijn blog?
 8. Hoe houd ik het kort?
 9. Wie zit er nu op mijn blogartikelen te wachten?
 10. Waar moet ik hosten?
 11. Hoe zorg ik dat ik minder tijd kwijt ben met opmaak?
 12. Wat doe ik met perfectionisme?
 13. Help ik heb te veel onderwerpen
 14. SEO: vloek of zegen?
 15. Hoe houdt ze het vol?

In het artikel van vandaag beantwoord ik de vraag: Waar plaats je de Google Analytics code op je website?

De vraag beantwoord ik in onderstaande video:

[video_player type=”youtube” width=”640″ height=”360″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″]aHR0cHM6Ly95b3V0dS5iZS9fUzNoUkJfZy10Zw==[/video_player]

Is het gelukt om de code te plaatsen? Heb je nog vragen, stel je vraag dat hieronder in het commentaarveld.

In de Masterclass Bloggen ga je direct aan de slag met bloggen en hoe je daar heel gemakkelijk met heel weinig tijd een gewoonte van kunt maken. Je kunt je weer aanmelden voor de Masterclass Bloggen. De eerst volgende is op 25 februari 2016 in Zwolle. Er geldt een vroegboekkorting van €30,00 wanneer je je aanmeldt voor 1 februari 2016. Laat deze korting niet aan je voorbij gaan.

Aanmelden kan via de pagina Masterclass Bloggen. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS. LET OP! Morgen publiceer ik weer een artikel. Weet je nog? In het kader van elke dag in januari een vraag beantwoorden. Ik zal je niet weer een mail sturen, want je zit natuurlijk niet te wachten op elke dag een e-mail van mij. Dat zou net spammen zijn. 1 keer per week stuur ik je een overzicht van de artikelen van de afgelopen week. Zo kun je rustig alles nog een keer nalezen. Ik kan niet garanderen dat je alle aanbiedingen meekrijgt. Je kunt natuurlijk ook gewoon naar het blog komen en het artikel lezen.

PPS. Deel dit artikel met je netwerk via de social media knoppen aan de zijkant, zodat ook zij kunnen profiteren van de inhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *