Mijn grootste inspiratie is…Esther

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Tijdens een training kwam aan het einde van de dag iemand naar mij toe.
“Jij bent toch Esther Molenaar?”
“Ja, dat klopt.”
De dame in kwestie die mij aansprak was een deelnemer aan de live training Masterclass Bloggen, die een paar weken later zou plaatsvinden. Leuk om nu al iemand live tegen te komen.

Ze zegt tegen mij:“Je inspireert me zo met je artikelen en je verhalen.”

Ik was helemaal stil. Wist niet wat ik moest zeggen. Dus ik gaf haar een dikke knuffel en bedankte haar.

Een bijzondere ervaring. Ik ben dankbaar dat ik dit mag ervaren en ook dat ik jou mag inspireren.

Wie?

Het zette me ook aan het denken. Wie inspireerde mij eigenlijk?
Ik kan een hele rij namen noemen van, voor mij, voor de hand liggende personen.

Toch blijven deze mensen qua inspiratie aan de oppervlakte. Het zijn super ondernemers, auteurs, mensen die hebben laten zien hoe je van niets een mega bedrijf kunt opbouwen. Van allemaal heb ik geleerd en het geleerde toegepast.

Werkelijke inspiratie en voorbeeld

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Toch is er één persoon op dit moment die mij tot een veel diepere laag inspireert. Zij is voor mij een rolmodel.

Toen ik mijn gedachten liet gaan over hoe zij haar leven inricht en mensen helpt en daar terloops geld mee verdient, hoe zij een community om zich heen heeft opgebouwd van mensen die voor haar alles zouden doen (die haar een Mac adapter komen brengen als die van haar kapot is, die haar een bed aanbieden als ze een slaapplaats zoekt), een vrouw die haar dagelijks leven met jou deelt alsof je haar beste vriendin bent.

Een vrouw die mijns inziens op social media precies zo is als in het echt. Die naast je staat en tijd voor je neemt.

Voetstuk

Ik heb de neiging om tegen mensen op te kijken en ze gaandeweg op een voetstuk te zetten. Het vervelende van een voetstuk is, dat ik mezelf minder voel ten opzichte van de ander (hoeft helemaal niet en ligt aan mij, weet ik). Terwijl mensen op dat voetstuk staan, boven mij, zie ik de persoon niet voor wie ze werkelijk zijn. Ook maar een mens die ook naar de wc moet, zijn tanden poetst en weleens hartgrondig vloekt.

Ze kunnen voor mij niets fout doen. Maar op het moment dat ze iets doen, wat in mijn ogen niet bij hen past, denderen ze van dat voetstuk af.

Deze vrouw niet. Die wil niet eens op dat voetstuk staan. Die springt er iedere keer weer vanaf en komt bij je staan.

Iedere keer dat ik denk “Wow, fantastische vrouw”, doet ze ook weer iets waardoor ze zo lekker menselijk blijft.

Dat ze bijvoorbeeld vertelt dat ze naar een lezing gaat en de oplader van haar laptop vergeet, maar wel haar tangoschoenen bij zich heeft.

Esther

Oh ja, had ik al verteld dat het een naamgenoot is.

Toen ik haar voor het eerst zag in Expeditie Robinson, vond in haar al geweldig. Hoe ze in barre omstandigheden (overleven) en met mensen die je niemand zou toewensen helemaal bij zichzelf blijft.

Ik weet niet meer hoe ze terug op mijn radar kwam, maar dat kwam ze.

Zoals zij in het leven staat en haar geld verdient, zo wil ik het ook. Genietend van haar tijd op deze aardkloot en onderweg van de ene mooie plek naar de andere en ondertussen ook nog anderen helpt met waar zij goed in is en daar gewoon geld mee verdient.

DAT WIL IK OOK!

Ondertussen heeft ze al meer dan 20 boeken geschreven en mee helpen schrijven. Het boek dat mij het meest greep was “Wat is jouw excuus?” en sindsdien noemen ze haar de no-excuses lady.

Ik wil ook een no-excuses lady zijn. Doen wat ik wil wanneer ik het wil met wie ik het wil en hoe ik het wil…

Weet je?

Ik kom daar steeds dichterbij.

Net scrolde ik nog even door haar profiel en kwam een mooie post tegen. Met een super advies.

“Je kunt meer moeilijke dingen doen, dan je denkt. Draai het gewoon om. Begin achteraan.”

Net als nu. In plaats van te beginnen met de naam van de persoon die mijn inspireert, eindig ik ermee.

Esther Jacobs

Wie inspireert jou? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Laat je inspireren door anderen en inspireer anderen met jouw verhaal.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS Deel dit artikel met je netwerk via de social media knoppen hiernaast, zodat ook zij kunnen profiteren van de inhoud.

3 reacties

 1. Mooie blog Esther! Degene die mij inspireert is Louise Hay. Ze schreef in de jaren ’80 de geweldige bestseller “Je kunt je leven helen”. Dit is mijn favoriete boek allertijden. Het boek staat bomvol interessante materie waarmee je gelijk aan de slag kunt. “Je creeert zelf je toekomst” is één van haar uitspraken, en ja ik kan na het toepassen van haar filosofie niet anders zeggen dat dat zeer zeker klopt! Ik heb ondertussen al zeker 20 keer de film “Je kunt je leven helen” gezien en wat ik zo ontzettend mooi vind is dat Louise werkelijk vanuit liefde (voor alles op de wereld) leefde. Gelukkig mag ik haar gedachtegoed als gelicentieerde Heal Your Life Teacher & Coach doorgeven aan anderen. Ik gun iedereen een geweldig goed leven vol met heel veel liefde voor zichzelf! ❤️

 2. Hallo Esther……JJJAAA nu ik na twee jaar en ruim een maand weer ga bloggen, moet ik me natuurlijk inlezen en toen kwam ik bovenstaande tegen….ha ha en laat Esther Jacobs nou ook één van mijn inspiratiebronnen zijn. 7 a 8 jaar geleden ontmoette ik haar op een symposium en kocht ik haar boek: “Wat is jouw droom”. Dat was de aanzet voor mijn bedrijf! Dat nu bloeit en ik ben haar blijven volgen.

  Inmiddels heb ik zelf ook een boek geschreven en vind ik het heerlijk om even stil te staan bij een paar andere mensen die mij inspireren of geïnspireerd hebben.
  Jun po Roshi
  India Arie
  Nisandeh Neta
  Archie Fire Lame deer
  Oprah Winfrey
  Nick Vujicic
  Fia Forsström
  Groet
  Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *