Help! Ik heb geen inspiratie

Inspiratie - Blog Universiteit

Een paar maanden geleden heb ik een heel artikel gewijd aan inspiratie. In dat artikel ga ik uitgebreid in op 10 manieren om inspiratie op te doen.

Toch vraag ik me af of inspiratie iets is dat buiten jezelf ligt. Is het inspiratie op doen of geïnspireerd raken?

Inspiratie = passie

Volgens mij zijn inspiratie en passie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het één kan niet zonder het ander. Of is het zelfs nog anders. Is het zo dat inspiratie Inspiratie - Blog Universiteitgelijk is aan passie?

Ik weet van mezelf dat ik enorm geïnspireerd raak wanneer ik werk vanuit mijn passie. Ik heb totaal geen motivatie nodig en het werk gaat vanzelf. Sterker nog, het werk voelt niet als werk. Ik ben gewoon met iets leuks bezig.

Dan vergeet ik tijd (en soms afspraken 😉 ). En ik heb totaal geen moeite met ideeën. Die zijn er en ik hoef ze alleen maar op papier te zetten.

Passie weg, geen inspiratie

Wanneer ik mijn passie uit het oog verlies, verdwijnt mijn inspiratie ook als sneeuw voor de zon. Met moeite sleep ik mezelf achter mijn computer. Dan voelen de bezigheden echt als werk en heb ik totaal geen plezier in wat ik doe. Geen zin, geen ideeën. Niets. Toch doe ik het, omdat ik vind dat het moet. Het hoort nu eenmaal bij mijn bedrijf, dus….

Niet echt inspirerend……

In onderstaande video ga ik hier verder op in. En vertel ik hoe ik passie zie als een waakvlammetje dat door inspiratie lekker wordt opgestookt.

Hoe denk jij over inspiratie? Ligt het buiten jezelf of niet? Deel het hieronder in het commentaarveld.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het artikel te delen.

1 reactie

  1. Inspiratie voor mijn blogs krijg ik vaak als ik mijn cliënten spreek. Ik geef ze veel adviezen en die wil ik dan ook aan andere singles geven. Hiermee kan ik nog meer singles helpen bij het vinden van een passende partner.
    De inspiratie is bij mij dus een combinatie; door met mijn cliënten te communiceren, komt de inspiratie vanzelf. Uitslapen geeft mij daarnaast ook weleens hele goede ideeën!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *