Help ik heb te veel onderwerpen

Te veel onderwerpen - Blog Universiteit

Het kan, het kan echt. Te veel onderwerpen hebben. Net zo frustrerend als het is om geen onderwerpen te hebben, kan het frustrerend zijn om te veel onderwerpen te hebben.

Niet alleen is het overweldigend, maar het is ook lastig om een keus te maken.

Je kunt er om lachen (deed ik eerst ook), maar deze uitdaging kan ervoor zorgen dat je juist niet gaat bloggen. Ondanks al het materiaal dat je hebt.

En hoe kies je NU wat over een paar weken of een paar maanden het juiste onderwerp is?, was de aanvullende vraag.

Dit is het 13e artikel uit de januari reeks ‘Ieder dag een antwoord’. Deze vragen zijn al beantwoord:

 1. Hoe voorkom ik jargon in mijn artikel?
 2. Hoe maak ik een gewoonte van bloggen?
 3. Hoe krijg ik meer reacties op mijn blog?
 4. Hoe weet ik wat mijn doelgroep wil lezen?
 5. Hoe begin ik met bloggen?
 6. Wat is de ideale lengte van een blogartikel?
 7. Hoe krijg ik meer traffic naar mijn blog?
 8. Hoe houd ik het kort?
 9. Wie zit er nu op mijn blogartikelen te wachten?
 10. Waar moet ik hosten?
 11. Hoe zorg ik dat ik minder tijd kwijt ben met opmaak?
 12. Wat doe ik met perfectionisme?

In de onderstaande video geef ik je dé oplossing voor de te veel onderwerpen uitdaging. Heb jij ook te maken met een grote hoeveelheid onderwerpen en weet je niet wat je op welk moment moet kiezen om over te bloggen, kijk dan de video.


Hoe houd jij bij waarover je wanneer gaat bloggen? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld.

In de Masterclass Bloggen ga je direct aan de slag met bloggen en hoe je daar heel gemakkelijk met heel weinig tijd een gewoonte van kunt maken. En ik laat je zien hoe je met behulp van een content kalender je blogartikelen ordent voor jouw bedrijf. Je kunt je weer aanmelden voor de Masterclass Bloggen. De eerst volgende is op 25 februari 2016 in Zwolle. Tot en met 31 januari geldt een vroegboekkorting van € 30,-. Wees er snel bij!

Aanmelden kan via de pagina Masterclass Bloggen. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS. LET OP! Morgen publiceer ik weer een artikel. Weet je nog? In het kader van elke dag in januari een vraag beantwoorden. Ik zal je niet weer een mail sturen, want je zit natuurlijk niet te wachten op elke dag een e-mail van mij. Dat zou net spammen zijn. 1 keer per week stuur ik je een overzicht van de artikelen van de afgelopen week. Zo kun je rustig alles nog een keer nalezen. Ik kan niet garanderen dat je alle aanbiedingen meekrijgt. Je kunt natuurlijk ook gewoon naar het blog komen en het artikel lezen.

PPS. Deel dit artikel met je netwerk via de social media knoppen aan de bovenkant, zodat ook zij kunnen profiteren van de inhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *