Het geheim van beginnen

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Blogdip

Sinds februari van 2017 had ik moeite om te bloggen. Ik wist niet meer waar ik het over moest hebben. Voor mijn gevoel had ik alles al verteld. Op mijn blog, in mijn boek.

Wat viel er nou nog te vertellen over bloggen?

Daarnaast zag ik steeds meer hoe andere schrijvende ondernemers zich gingen profileren als blogcoach of blogtrainer. Er is dus markt voor zou je zeggen.

Maar wat is nou beter om aan jezelf te gaan twijfelen, door jezelf te vergelijken met anderen (zei ze terwijl ze met haar ogen draaide en zuchtte).

Zo was het dus

Ik blogde niet meer. Erger nog, ik schreef niet meer. Dat wat mijn passie was leek verdwenen.

Was dit nu wat ze bedoelden met writers block? Volgens mij niet. Ja ik was geblokkeerd, maar ik wilde ook niet. Terwijl writers block bij schrijvers voorkomt die willen schrijven en waarbij het niet meer lukt.

Zo was het dus niet bij mij.

Ik was mijn schwung kwijt. Ik was het plezier kwijt. Iedere ochtend werd ik wakker met de gedacht: “Pffff, weer een dag….”

In een sleur werkte ik de dagelijkse dingen af: opstaan, aankleden, kinderen wakker maken, helpen met aankleden ontbijten, kinderen naar school, naar huis…. En? Niets.

4 maanden betaalde leerschool

In maart ging ik in loondienst (ja, ik weet het, echt waar, ik zal het nooit weer doen 😉 ). Dat heeft 4 maanden geduurd en het was een emotioneel zware, maar wel betaalde, leerschool. Ik werkte als tekstschrijver bij een bedrijf en het enige wat ik hoorde was dat mijn teksten slecht waren en structuur misten.

Mijn werkwijze werd in twijfel getrokken en met steeds meer lood in de schoenen ging ik ’s ochtends naar mijn werk. En ging aan mezelf twijfelen.

Een geheel nieuwe ervaring voor mij. Zoals ik al zei een zware betaalde leerschool (maar daarover later meer).

Het geheim

Na die 4 maanden heeft het me de hele zomer gekost om er weer bovenop te komen. Om weer het plezier te zien en ervaren in mijn leven dat ik daarvoor had gemist. Het was er wel, maar ik zag het niet.

Wat kon ik nu doen om er weer helemaal voor te gaan? Dat was een vraag die ik mezelf stelde. Hoe kon het dat ik voor een klusproject in huis een uitgebreid plan kon maken waar ik me aan hield, terwijl een blogartikel schrijven weken koste om op papier te komen? Laat staan op mijn website.

Ik dacht na.

Ik redeneerde met mezelf.

Dacht nog wat meer na.

Heroverwoog.

Kortom ik bleef in mijn hoofd zitten. Ik probeerde een oplossing te vinden. Ik probeerde te schrijven, maar er gebeurde niets.

Ineens moest ik denken aan Star Wars. En in het bijzonder aan Yoda, de alien versie van een boeddhistische monnik op een onherbergzame planeet.

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

[headline style=”13″ font_size=”40″ font_color=”%23000000″ align=”center” headline_tag=”h2″]Try not.

Do or do not.

There is no try.

[/headline]

Stoppen met proberen.

Het geheim van beginnen is DOEN.

Ik ging doen en sindsdien doe ik nog steeds. Wekelijks, dagelijks. Ik schrijf alsof mijn leven ervan af hangt en ik vind het heerlijk.

Leerschool

Loondienst heeft me nog meer geleerd, dan alleen te beginnen door te doen. Het heeft me waardevolle lessen geleerd over mezelf en ook over anderen. Hoe ik mezelf zie is bijvoorbeeld belangrijker dan hoe anderen mij zien.

In een volgend artikel ga ik die lessen met je delen.

Wat het ook is in je leven dat je wilt. Doe het!

 

Wat wil jij gaan doen?Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Laat je inspireren door anderen en inspireer anderen met jouw verhaal.

Op jouw blogsucces!

Esther Molenaar

PS Deel dit artikel met je netwerk via de social media knoppen hieronder, zodat ook zij kunnen profiteren van de inhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *