Implementeren kun je leren

Implementeren - Blog Universiteit

Veel ondernemers kampen met dezelfde uitdaging. Ze willen groeien, stappen maken en verder komen met hun bedrijf. Dat houdt in dat ze iets moeten doen. Veelal komen ze er achter dat ze kennis missen. Kennis waarvan zij denken dat deze nodig is om die groei te kunnen maken en om die stappen te kunnen zetten. Ze volgen training na training in de hoop dat dit de heilige graag is naar hun succes en de groei van hun bedrijf. Om er vervolgens achter te komen dat het niet werkt. Tenminste dat zeggen ze dan. “Het werkt niet!” Het achterliggende probleem bij die uitspraak is dat het wel werkt, maar dat ze niet DOEN. Kortom ze implementeren niet wat ze hebben geleerd en denken te volstaan met de kennis alleen.

Waarom kennis alleen niet voldoende is?

Ondernemen is een topsport. Net als bij topsport moet je actie ondernemen. In eerste instantie is kennis belangrijk. Maar als je een marathon wilt lopen, is kennis van spieren, de juiste kleding, voeding en schoenen niet voldoende om ook daadwerkelijk die marathon te lopen. Het is ook niet voldoende om een mooi hardloopschema te hebben dat in je telefoon staat of aan de muur hangt.

Je zult ook daadwerkelijk moeten gaan hardlopen. De schoenen aantrekken en je spieren gebruiken om die marathon te lopen.

De eerste keer gaat het niet lukken. Je zult het langzaam moeten opbouwen, daarom heb je ook een schema. Hetzelfde geldt voor ondernemen. Dat je kennis hebt van boekhouden, marketing en websites wil niet zeggen dat je succesvol kunt ondernemen.

Implementeren - Blog Universiteit

Ook daar train je, doe je, leer je en behaal je uiteindelijk je doel.

Wat is de kern van implementeren?

De kern is dat je actie onderneemt en gaat DOEN. Door je kennis in de praktijk te brengen, ga je merken of het werkt.

Door kennis in te zetten, ga je merken dat je stappen neemt en vooruitgang boekt.

Het gaat om ACTIE ondernemen.

Dingen doen.

Uitvoeren in de praktijk.

Zo kom je erachter of de kennis die jij hebt voor jou werkt of niet.

Dat je nog geen succes hebt is een teken dat er iets is dat je nog niet weet. Echter, het is ook een teken dat je nog niet de juiste actie hebt ondernomen.

Hoe kun je implementeren?

Implementeren - Blog Universiteit

Implementeren is dus DOEN, actie ondernemen.

Ben jij altijd iemand geweest die cursus na cursus volgde en training na training deed in de hoop succesvol te worden?

Dan is de eerste stap om al die kennis uit al die trainingen langs te gaan en te achterhalen of er acties zijn die je kunt doen en kunt uitvoeren in de praktijk.

Implementeren gaat niet om kennis. Implementeren gaat om uitvoeren en resultaat behalen en zien of iets wel of niet werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *