Keyword Tool: de sleutel tot je SEO succes

Keyword Tool - Dé Blog Trainer
Keyword Tool

Om ervoor te zorgen dat je in de zoekmachine vindbaar bent is het belangrijk dat je SEO gaat toepassen op je blogartikel. SEO staat voor search engine optimisation.

Dat houdt in dat je in je blogartikel de juiste zoekwoorden verwerkt waar in Google op gezocht wordt op jouw vakgebied.

Laatst gaf ik een webinar en iemand vroeg is er een tool waarmee ik snel en gemakkelijk woorden kan vinden waar veel op gezocht wordt in Google?

Ja dat is er!

Waarom zoekwoorden gebruiken

Om je blogartikel Google proof te maken, zodat het gevonden wordt in de zoekmachine is het belangrijk om zoekwoorden te gebruiken.

Wat is een zoekwoord? Lees in dit artikel het antwoord.

Om de juiste zoekwoorden te vinden die je kunt gebruiken in je blogartikel gebruik je de online tool van Google Keyword tool.

De Keyword tool is een onderdeel van Adwords. Om het te gebruiken heb je een Adwords account nodig. Heb je nog geen account doorloop dan het proces om dat aan te maken.

Geen zorgen, er wordt gevraagd om creditcard informatie voro je eerste campagne, maar die ga je niet starten. De gegevens moet je echter wel invullen. Daar kun je helaas niet omheen.

Zodra jij je hebt aangemeld voor Adwords, dan kun je gebruik maken van de Keyword tool.

Maak een snelkoppeling op je bureaublad, zodat je er altijd snel bij kunt.

Keyword Tool - Dé Blog Trainer
Keyword Tool

Waar moet je op letten als je op zoek gaat naar de juiste zoekwoorden?

Er is een aantal instellingen in de keyword tool waar je op moet letten. Zorg dat de tool zoekt in Nederland en eventueel België. Aan wereldwijde resultaten heb je niets, dat geeft een vertekend beeld van het zoekwoord dat je wilt onderzoek en analyseren.

De volgende stap

Geef het zoekwoord in en klik op ideeën opvragen.

Keyword Tool - Dé Blog Trainer
Keyword Tool

Je krijgt de resultaten te zien op dat zoekwoord. Je krijgt ook een lijst met suggesties van andere zoekwoorden of gerelateerde zoekwoorden. Achter het zoekwoord staat een cijfer. Dat is het zoekvolume per maand, het aantal keren dat er maandelijks op dat woord wordt gegoogeld.  Een aantal dat varieert tussen de 0 en de miljoenen.

Keyword Tool - Dé Blog Trainer

Keyword Tool - Dé Blog Trainer
Keyword Tool

Welke zoek volume is goed?

Heb je een zoekwoord met een volume dat begint vanaf 1.000 dan is dat een zoekwoord dat je goed kunt gebruiken in je artikel.

Met dat zoekwoord is de kans groot dat je goed scoort in de zoekmachine. In een ander artikel ga ik in op hoe je nog preciezer het juiste zoekwoord bepaald om snel in korte tijd in die zoekresultaten te score.

De keyword tool is een mooi tool om te bepalen wat het juiste zoekwoord is dat je kunt gaan gebruiken voor jouw blogartikel.

Staar je niet blind op het zoekvolume, want ook zoekwoorden met een volume van bijvoorbeeld 590 kun je prima gebruiken om een blogartikel te schrijven. Er zijn tenslotte 590 mensen die daar op googelen iedere maand. Waarom zou je dan niet aansluiten bij die behoefte en daar een blogartikel over schrijven.

In de video hieronder laat ik je zien hoe je het juiste zoekwoord kiest voor jou blogartikel Kijk deze video en mocht je nog vragen hebben stel zie hieronder in het commentaarveld.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *