Kruidvat Treinkaartje: 10 manieren waarop jij het voor je blog kunt inzetten

Kruidvat Treinkaartje - Blog Universiteit

Deze week kan het nog. Bij Kruidvat ligt het Kruidvat Treinkaartje te koop, een dagkaart voor de trein. Deze hele week kun je die kaart nog kopen.

Nu denk je misschien: Wat moet Esther nu met het Kruidvat Treinkaartje?

Nou meer dan je denkt.

Ten eerste wil ik eerst zeggen dat ik niet door Kruidvat gevraagd ben om er een blog over te schrijven. En ik krijg ook geen commissie over de verkochte treinkaart die jij zou aanschaffen via de link.

Ten tweede vind ik Kruidvat, ondanks dat ze Zwarte Piet uit de schappen weren, een handige winkel. Zeker met twee kleine kinderen kun je gewoon geld besparen.

Oké, genoeg ophemeling van Kruidvat.

Het gaat om het Kruidvat Treinkaartje.

Kruidvat Treinkaartje - Blog Universiteit

Het reizen vind ik tegenwoordig duur. De benzineprijs is niet alleen enorm gestegen de afgelopen jaren, ook een kaartje voor het openbaar vervoer liegt er tegenwoordig niet om.

Die acties van Kruidvat (en soms ook Hema en Blokker) zijn ideaal om eens een keer goedkoop met de trein te aan.

In plaats van het Kruidvat Treinkaartje te gebruiken om een dagje te gaan shoppen met je moeder, je beste vriendin of je partner, kun je die treinkaart natuurlijk ook inzetten voor je blog. Let wel, de kaart kun je alleen gebruiken op zaterdag en zondag. Dat mag echter de pret niet drukken.

Vandaag 10 manieren waarop jij die Kruidvat treinkaart in kunt zetten voor je blog.

#1 Bezoek een training

Bijna te voor de hand liggend zou ik zeggen. Natuurlijk kun je een training bezoeken. Met de auto is altijd zo’n gedoe. Je moet op tijd weg en dan is het nog maar de vraag of je in de file komt of niet.

Een training verbreed je eigen horizon en daarmee kun je weer anderen helpen.

Je ontmoet nieuwe mensen, dus het is ook een ideale plek om te netwerken. Wie weet levert het nieuwe klanten op of nieuwe samenwerkingspartners.

Zelf heb ik ervaren dat tijdens een training alles mogelijk is, zolang je er voor open staat.

Kruidvat Treinkaartje - Blog Universiteit#2 Bezoek een museum

Een stille plek. Rust om je heen en ook nog een inspirerend. Oh ja en bezoek nou eens niet de standaard musea, maar ga op zoek naar een museum waar je nog nooit van hebt gehoord.

Dit alleen al kan zorgen voor hernieuwde inspiratie. Je ziet weer eens wat anders dan de Nachtwacht of de Sterrenhemel van Van Gogh.

#3 Ga naar een natuurpark

Ah, de natuur. Ik word altijd zo rustig van de natuur. Niets hoeft en alles mag. Lekker wandelen en de frisse lucht opsnuiven. Mij maakt het niet uit of dat nu in de zomer of in de winter is.

Buiten is voor mijn opladen.

Opladen om met nieuwe energie artikelen te schrijven voor mijn blog.

Mijn hoofd laten uitwaaien, zodat er ruimte is voor nieuwe ideeën.

Of gewoon ideeën naar boven laten borrelen die anders zo diep verborgen zaten in de kluwen van de dagelijkse beslommeringen van je bedrijf.

#4 Maak een afspraak met een mede-blogger

Je kent vast nog andere bloggers. Dan is het hoog tijd dat je die eens gaat ontmoeten.

Ga ideeën uitwisselen. Vraag de ander hoe hij of zij aan blog ideeën komt.

Vraag naar een strategie om het publiceren efficiënter te laten verlopen en alle rompslomp van social media berichten daar omheen.

Dit soort gesprekken zijn goud waard.

#5 Ga naar een Seats to Meet

Of wil je gewoon een dagje lekker werken? Ga dan eens naar een Seats to Meet ver bij jou uit de buurt.

Onderweg kun je al van alles doen en genieten van de reis en eenmaal op de plek van bestemming ontmoet je andere mensen. Mensen die je in de Seats to Meet bij jou in de buurt niet zo snel zou tegenkomen.

#6 Beluister de gesprekken om je heen

In de trein is het heerlijk om je te verbergen achter een boek of krant of met dopjes in je oren (muziek uit) te luisteren naar de gesprekken om je heen.

Soms hoor je de meest geweldige conversaties. Hetzij tussen twee mensen in de trein, hetzij een telefoongesprek dat je eenzijdig volgt.

Heerlijk!

Schrijf dan ook leuke dingen op die je hoort. En ze brengen je vast tot nieuwe ideeën en nieuwe woorden om te gebruiken.

#7 Schrijf!

De trein is ook een prima plek om te schrijven. Zelf geef ik altijd de voorkeur aan pen en papier, maar met een laptop is het natuurlijk ook goed schrijven. Dan ben je wel weer afhankelijk van stroom.

Uit eigen ervaring weet ik dat het ook een enorm gesleep is. Zeker als je een hele dag onderweg bent, moet je snel kunnen overstappen naar een andere trein. Heb je dan minstens 10 minuten nodig om je spullen op te ruimen, dan is het handiger om met alleen pen en papier te werken.

#8 Stel prikkelende vragen

Oh, al die mensen die om je heen zitten. Al die gesprekken die je hoort.

Ga eens een gesprek aan met iemand. Of bedenk een prikkelende vraag die je aan tenminste 10 mensen stelt.

Een vraag over je vakgebied of een politieke vraag of een persoonlijke vraag. Je zult verstelt staan van de antwoorden. En die ga je krijgen, want mensen kunnen niet niet antwoorden. Je hersenen moeten altijd antwoord geven.

#9 Ga uitwaaien op het strand

Stap pas uit als je bij het strand bent. Het Noordzee strand wel te verstaan. Misschien moet je het laatste stukje met de bus of de tram. Ga naar dat strand.

Is het zomer?

Gooi je schoenen uit en voel het zand tussen je tenen. Ga in de zee staan en voel hoe het water het zand onder je voeten wegspoelt.

Is het winter?

Zie alinea hierboven over de zomer.

Het maakt niet uit welk seizoen het is. Ga met je voeten in het water. Ervaar wat de kou met je doet, wat de warmte met je doet.

Gooi je hoofd in de wind en loop tegen de wind in en sluit af met warme chocolademelk of een kom snert in een strandtent die nog open is.

Kruidvat Treinkaartje - Blog Universiteit

#10 Bezoek de koninklijke bibliotheek in Den Haag

Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar het lijkt me geweldig om daar eens naar toe te gaan.

Moet op mijn Bucketlist komen geloof ik.

Ga in de leeszaal zitt

en, die is op zaterdag ook open en de koffiecorner ook.

Een bibliotheek is voor mij ook rust. Ik vind het heerlijk om me te omringen door boeken. Boeken bekijken die ik anders nooit zou bekijken of lezen.

Kruidvat Treinkaartje - Blog Universiteit

#11 Ga naar Waanders in de Broeren in Zwolle

Aansluitend bij nummer 10.

Waanders is een boekenwinkel die sinds twee jaar is gevestigd in de Broerenkerk in Zwolle. Een geweldige plek met verschillende verdiepingen waar je in thema’s zo veel boeken vind.

Het is heerlijk om daar eens rond te snuffelen.

Daar is ook een koffiecorner te vinden. Heb je een mooi boek gevonden? Kun je daar gelijk met een kop koffie of thee je nieuwe aanwinst bekijken.

 

Met veel alledaagse dingen die we als vanzelfsprekend nemen, kun je iets bereiken voor je blog. Ook met dat Kruidvat Treinkaartje.

Een laatste advies.

Om alles uit je reis te halen voor je blog. Stel je zelf bij alles wat je doet de vraag: Wat kan ik hieruit halen, waarmee kan ik mijn bloglezer helpen?

Is dat ?

 • Inspiratie
 • Inzicht
 • Een mooie ervaring

Zorg dat je altijd een notitieboekje bij de hand hebt om direct inzichten en ervaringen op te schrijven.

 

Wat zou jij doen met het Kruidvat Treinkaartje in het kader van jou blog? Deel het hieronder in het commentaarveld.


 

En ontmoet ik jou?
Tijdens het Expert Blogger Event ontdek je hoe je met effectieve technieken je schrijfblokkades kunt opheffen, zodat je in minder tijd meer schrijft. Bloggen is een feestje. Ik wil met je delen hoe je SNEL en GEMAKKELIJK de mooiste en meest waardevolle artikelen schrijft en eindelijk moeiteloos dat artikel eruit perst.

Vind jij het nu lastig om de motor van je website draaiende te houden? Heb je moeite met schrijven? De juiste woorden vinden? Je gedachten om zetten in woorden op papier? Of ben je elke keer weer op zoek naar een onderwerp voor je blogartikel?

Ben je startende ondernemer en op zoek naar een marketing methode die niets kost en absoluut werkt? Of ben je al een paar jaar bezig, heb je het bloggen opgepakt en kom je niet verder?

Ben jij er klaar voor om je blog te gaan inzetten als SUPER MARKETING MIDDEL voor je bedrijf, meld je dan aan voor het eerst volgende Expert Blogger Event.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS Deel dit artikel in je eigen netwerk door gebruik te maken van de knoppen aan de linkerzijde van het artikel. Zo kunnen ook anderen ervan profiteren.

2 reacties

 1. Esther,

  Dank je wel voor de tip. Ik ga namelijk op de laatste zaterdag van oktober naar Utrecht naar de Studentendag Rechtswetenschappen van de Open Universiteit in Utrecht.

  Ook voor alumni toegankelijk. Inclusief bestelkosten is dit goedkoper dan een retourtje.

 2. 🙂
  Ik ben geen autorijder, dus de trein is sowieso mijn vervoermiddel. (Dalurenkaart en zo)

  Wel begreep ik dat de benzine juist geoedkoper is geworden 🙂 telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/22088979/__Benzineprijs_gedaald__.html

  Aangezien internet in de trein op je laptop waardeloos is, is (zeker in de stiltecoupe) typen een heel goede optie, Inpakken van je laptop kost met enige oefening gelukkig veel minder dan 10 minuten.

  Binnenkort een dagje naar Groningen vanuit Utrecht. Dat is hét beste gebruik van een Kruidvat treinkaartje.
  2 uur om te schrijven! Yesssssss dan in Groningen weer even de batterij opladen. Zowel die van mijn laptop als van mezelf :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *