Lieve toekomstige ik….

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Een brief aan mezelf

Lieve Esther,

Je bent allang niet meer de persoon die ik nu ben. Dat is het mooie van ouder worden. Met iedere dag die voorbij gaat, komt er een beetje meer ervaring in je leven. Een klein beetje meer wijsheid en steeds meer het besef dat het leven te kort is en dat je nog lang niet alles weet.

Er is nog zo veel te leren

Je wilt graag zo veel leren. Het is kennis die je opdoet en vervolgens weer graag deelt met de wereld. Vooral hoe die kennis jou beïnvloed en vormt en een plaats heeft gekregen in jouw leven.

Er is nog zo veel om over te schrijven

Je hebt zo veel verhalen in je om te vertellen. Laat het niet bij die ene roman die je hebt geschreven. Schrijf nog meer verhalen. Al was het alleen maar om mensen te vermaken en een glimlach op hun gezicht te brengen.

En wat denkt je van al die verhalen die je aan je kinderen kunt vertellen. Laat je inspireren door de kinderboeken van Louise Hay en Wayne Dyer. Een mooiere boodschap kun je ze niet meegeven.

Vergeet niet te leven

Laat het leven je niet in de weg staan en laat waar je mee bezig bent je leven niet in de weg staan.

Zoek een balans tussen je werk, wat je leuk vindt en je gezin. De tijd gaat al snel genoeg en de kinderen zijn groot voor je het weet.

Ik weet het: CLICHÉ. Maar ook jij weet dat die clichés waar zijn. Ze zijn niet altijd leuk om te horen en het is vaak ook niets nieuws, maar luister ernaar en laat ze binnenkomen en doe er iets mee.

Doe het nu!

Laat niets of niemand je in de weg staan. Ga doen wat je leuk vind. Je hebt al zolang gewacht met doen wat je leuk vindt.

In 2017 vond je jouw pad, blijf erop en laat je niet van het pad afleiden door mensen met losse beloften.

Esther Molenaar - Dé Blog TrainerLuister naar jezelf, je eigen stem en je eigen hart. Dat is het pad dat voor jou is weggelegd. Dat is het pad dat voor je openligt. Twijfel niet en sla dat pad in. Het mag.

Maar bovenal: doe het nu.

Wacht niet op een teken.

Wacht niet op toestemming.

Wacht niet op het perfecte moment.

Wacht niet op…wat dan ook.

Ik weet dat je 10 jaar geleden al had willen beginnen met dit pad.

Waarschijnlijk lag het er toen ook. Wie weet… Maar als het toen het juiste moment was geweest, had je 10 jaar geleden dat pad gekozen.

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Het heeft geen zin om te blijven hangen in het verleden. Laat alleen de gedachten toe die je helpen je toekomst te vormen die je voor ogen hebt.

Het is zo lastig

Vasthouden aan een verleden dat je niet meer kan veranderen maakt het lastig om de toekomst te omarmen.

Het is mogelijk. Laat je helpen door mensen die weten welke stappen je het beste als eerste kunt zetten.

Als je ze niet kunt vinden, dan komen ze vanzelf op je pad. Zoals Angelina van Feel Good24/7. Het had zo moeten wezen dat jullie elkaar ontmoetten. Moet je kijken wat dat je gaat opleveren.

Het is lastig om jezelf te laten zien. Maar je gaat het wel doen. Daar waar je zo tegenaan hebt lopen hikken…Doe het. Doe het NU!

Het is zeker lastig om mensen te vertrouwen. Wanneer je blijft kijken naar je verleden en al die mensen die jouw vertrouwen hebben beschadigd, dan zul je het blijven houden.

Durf je ondanks dat verleden 100% te geven. Wanneer jij je 100% geeft, dan krijg je het ook terug.

Vertrouw erop dat alles goed komt.

Vertrouw dat alles en iedereen die je daarbij nodig hebt op je pad komt.

Vertrouw erop dat je op het juiste moment daarvoor open zult staan en dat je de kansen en mogelijkheden ziet, die jij nodig hebt om jouw pad te bewandelen.

 

Vergeet nooit dat er één persoon is die van jou houdt: IK.

Ik houd van jou!

Wat zou jij je toekomstige zelf willen schrijven? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Laat je inspireren door anderen en inspireer anderen met jouw verhaal.

Op jouw blogsucces!

Esther Molenaar

PS Deel dit artikel met je netwerk via de social media knoppen hieronder, zodat ook zij kunnen profiteren van de inhoud.

1 reactie

 1. Interessant om over na te denken, Esther.

  Ik zie de dingen die jij beschrijft alleen als dingen die je inmiddels hebt geleerd. Waarvan het mooi en/of handig was geweest als je die al eerder had geweten. Maar dat kan niet, want anders was had je ze wel geweten.
  Dat zeg ik: interessant. 😉

  Mijn Toekomstige Zelf (type Sterfbed) weet nog weer meer dan mijn Nu Zelf.

  Het enige wat ik aan mijn Toekomstige Zelf zou willen schrijven is:
  “Ik vertrouw erop dat alles de moeite waard en een mooie weg is. Jij weet het. Goed gedaan, wijffie! :-)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *