Mijn eerste keer…

Mijn eerste keer - Blog Universiteit

Dagelijks maak ik het mee in mijn gezin dat er iets voor het eerst gebeurt. Een eerste ervaring.
Mijn tweeling is bijna 5 en op school zijn ze bezig met voertuigen. De dierenambulance stond voor de deur. Helemaal nieuw en voor het eerst. De chauffeur deed de lampen aan en natuurlijk ook even de sirenes.

Hoewel ik er niet bij was, kan ik me hun blikken van verbazing en verwondering helemaal voor me zien. Met grote ogen zien ze die grote geel met groene wagen voor het eerst.

De laatste keer dat ik iets voor het eerst deed… Voor veel mensen is dat lang geleden. Zo jammer. Soms vergeet je dat een eerste keer, zoveel verwondering geeft en tegelijk zoveel energie.

De afgelopen weken ervaar ik heel veel eerste keren.

 • De eerste keer een Blog Challenge
 • De eerste keer een Facebook live stream (zie de Facebook groep van Blog Universiteit)
 • De eerste keer meer dan 500 nieuwe inschrijvingen in één week

In de onderstaande video vertel ik je daar meer over.

[video_player type=”youtube” width=”560″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″]aHR0cHM6Ly95b3V0dS5iZS9zYUxUMWVaSHpnSQ==[/video_player]

Wanneer deed jij voor het laatst iets voor de eerste keer? Hoe voelde dat?

Als je durft, deel dan je antwoord in het commentaarveld. Misschien doe je dat ook wel voor de eerste keer.

Als ik je iets mee wil geven vandaag dan is dat het advies van T. Harv Eker:

Act in spite of fear

Op jouw blogsucces!

Esther Molenaar

 

 

 

16 reacties

 1. Esther, jij bent niet alleen een blogger maar ook een gigantische inspirator.

  Om antwoord te geven op je vraag over de eerste keer: ik ga weer studeren! Dit lijkt heel gewoon maar op je 50ste nog een studie oppakken voelt niet zo.

  Mijn hele leven heb ik al iets gehad met voedsel, de samenstelling en het bereiden hiervan. Behalve maaltijden maken voor mijn gezin en het verzamelen van recepten heb ik hier echter niets mee gedaan. In augustus ga ik echter beginnen met een cursus Voedingsdeskundige en ik zie dit als een eerste stap in een richting die mij heel erg aanspreekt.

  Ondanks dat veel mensen zeggen dat “er geen werk in te vinden is” en dat “het salaris minimaal is” ga ik het toch doen. Dit voelt voor mij als een heel spannende stap en als de eerste keer dat ik iets heel bewust in een bepaalde richting ga doen.

  1. He Erica,

   Geweldig! Ik zeg altijd: je bent nooit te oud om te leren.
   Je raakt ook nooit uitgeleerd en dat is het mooi van het leven vind ik. Dat je iedere keer weer een stap mag zetten en dingen mag leren.

   Op jouw blogsucces!
   Esther

  1. He Freerk,

   Dank je wel. *bloos* Sinds ik video ben gaan implementeren, zie ik dat ik mijn bereik vergroot. En met mijn geschreven blogs bedien ik de lezer. Net wat je zegt, een super combinatie.

   Op jouw blogsucces
   Esther

 2. Ha Esther,

  Vanochtend deed ik het nog, iets voor de eerste keer. Een gesprek met een vrij nieuwe klant gehad over een uitdaging waar we beiden voor staan. Normaal gesproken zou ik zeggen: nee ik doe het altijd zo dus nu ook. En daarmee zeg ik eigenlijk: jij doet het fout!

  Nu kies ik voor een win-win aanpak. Proberen een oplossing te bedenken waar we beiden happy mee zijn. Ik heb nl. niet HET antwoord op de vraag, en zij ook niet. Door samen in gesprek te gaan en kijken wat de mogelijkheden zijn, komen we veel verder. Beide partijen zijn blij, zij blijf mijn klant en is super blij dat ik bereid ben naar haar te luisteren. Onze relatie wordt verstevigd, het vertrouwen wordt sterker en dat trekt weer nieuwe klanten…aah.

  Het voelt enerzijds spannend, niet weten waar het op uitkomt, anderzijds een gevoel van groeien, meer ruimte, meer mogelijkheden.

  Hartelijke groet,
  Patricia

  1. He Patricia,

   Geweldig! Ik vind dat we allemaal meer dingen voor het eerst moeten gaan doen. Het is spannend, maar het levert zo veel op.

   Op jouw blogsucces!
   Esther

 3. Hoi Esther,

  Wat een mooie uitspraak van T. Harv Eker. Dank dat je deze met ons deelt. Dit had net effe nodig. Ik heb prachtige ideeën maar merkt twijfel, onzekerheid en angst in mijn hoofd telkens weer als ik een eerste stap wil zetten.

  Nu ben ik er klaar mee. Ik ga het gewoon doen! Je hebt me over de streep getrokken!

  1. He Berry,

   Heb ik daar de hand in gehad? Daar word ik even stil van. Succes met wat je gaat doen.

   Op jouw blogsucces!
   Esther

 4. Hallo Esther,

  Hoe herkenbaar: twijfels hebben of je wel goed bezig bent en of je de juiste weg gekozen hebt. Gisteren had ik in mijn praktijk iemand voor een kennismakingsgesprek en toen dacht ik : wat wil ik graag met deze persoon werken en de klik was wederzijds! Dan is het gevoel er weer waarom ik hiervoor gekozen heb. Dat het ook goed is.

  Wat betreft nieuwe dingen gaan doen: ik ben bezig om een nieuwe workshop te ontwikkelen en wil ook meer video’s gaan gebruiken in mijn blogs. Ik heb er zo’n zin in!

  Bedankt voor je inspirerende woorden.

  1. He Ellen,

   Het is zeker mooi, wanneer de juiste mensen op je pad komen. De mensen die jou helpen en ook de mensen die jij mag helpen.
   Geniet ervan!

   Op jouw blogsucces!
   Esther

 5. Ik bied je graag aan om een keer te sparren via bv. Skype.
  connect gerust met werkinjeeigenwijk.

  Ik gun je graag mijn ervaringen van de afgelopen 3,5 jaar en hoe ik helemaal mezelf ben geworden! 59 en pas toen eindelijk helemaal mijn EIGEN weg gekozen.

  Feel free en bel me , je bent welkom als tegenprestatie om mijn ervaringen te horen zodat je er van kunt leren…..

  1. He Wim,

   Dank je wel voor je aanbod. Mijn ontwikkeling gaat heel snel de laatste tijd. En ik ben meer mezelf dan ooit te voren.

   Op jouw blogsucces!
   Esther

 6. Leuk dat je dit blog schrijft over eerste keren, dankjewel.

  Heel 2016 zit voor mij vol met eerste keren. Die leverden ook wel verwondering en verbazing op, maar vooral veel voldoening en zelfvertrouwen. Het waren namelijk eerste keren waarvoor ik behoorlijk wat (angst, onzekerheid) moest overwinnen.

  De meesten zijn dingen die ik in m’n eentje heb gedaan, sommige groot, andere klein – en niet allemaal om waar dan ook openbaar te delen. 😉

  Maar een paar voorbeeldjes:
  • vijf nachten in m’n eentje met m’n kleine oldtimercaravan op een camping gestaan;
  • in m’n eentje uit eten geweest;
  • volledig gepland in m’n bestelbus overnacht;
  • voorafgaand aan een training een hotelletje geboekt;
  • na afloop van een training (met toestemming) op het terrein in m’n bus geslapen;
  • op een mini-festivalletje een BN’er uitgenodigd om bij ons groepje aan de tafel een biertje te komen drinken.

  Allemaal dingen die ver buiten m’n comfortzone lagen, erg leuk waren en voor herhaling vatbaar zijn.

  Extra bonus aan deze ervaringen: ze ‘geven af’ op andere terreinen in m’n leven. Gelukkig maar, want ik heb nog zat eerste keren op m’n lijstje staan, waaronder een Facebook Live Stream. 🙂

  1. He Renée,

   Fantastisch om te lezen al die eerste keren. Ik vind het belangrijk om het kind zijn niet te vergeten. Toen deden we om de haverklap nieuwe dingen en dingen voor het eerst en vaak zonder dat we er bang voor waren.
   Nu zijn we volwassen en blijven we alleen maar in herhaling vallen omdat iets voor het eerst doen zo eng is, want wat zullen anderen er wel niet van zeggen.

   Die LIVE stream gaat er ook wel van komen. Houd je me op de hoogte?

   Op jouw blogsucces!
   Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *