[VIDEO] Wat een munt te maken heeft met jouw succes

Esther Molenaar - Blog Universiteit

[VIDEO]


Het lijkt wel een ziekte: je zelf naar beneden halen en vooral niet je hoofd boven het maaiveld uitsteken.

Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

Want laten we realistisch zijn, wie denk je wel niet dat je bent? Al die uitspraken hebben bij veel ondernemers meer kwaad dan goed gedaan. Ook bij mij. Ik hoorde vroeger niet anders. En ook veel voorbeelden van mensen die zo lekker gewoon waren gebleven. En niet naast hun schoenen waren gaan lopen. En als iemand iets uitzonderlijks had gedaan, dan werd er gezegd: nou, die denkt dat ‘ie heel wat is.

Jammer eigenlijk. Want ieder mens is uniek en iedereen is geboren om haar (of zijn) licht in de wereld te laten schijnen.

In mijn leven ervaar ik het dagelijks nog als een uitdaging om te schijnen en om schijt te hebben aan wat anderen zeggen. De afgelopen jaren ben ik er achter gekomen dat het niet gaat om wat die ander zegt, maar dat het gaat om wat voor waarde ik er aan geef.

[video_player type=”youtube” width=”560″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″]aHR0cHM6Ly95b3V0dS5iZS9rOF82dEJjeEFYVQ==[/video_player]

De mening van een ander krijgt de waarde die jij toekent aan die mening.

De mening van een ander doet er niet toe. Het gaat er om wat jij er zelf van vindt.

Mijn dochter van vierenhalf had gisteren voor het eerst haar nieuwe jurkje aan en wilde het gaan showen op school. De juf zou het vast wel mooi vinden.

In eerste instantie zei ik: Maar dat jurkje is ook heel mooi. De juf vind het vast en zeker ook heel mooi.

Meteen realiseerde ik me dat ik daarmee mijn dochter in gaf dat de mening van een ander er toe doet. Terwijl ik haar wil meegeven dat haar eigen mening net zo belangrijk is.
Direct daarop vroeg ik: En wat vind je zelf? Vind jij het ook een mooie jurk?  Haar antwoord was volmondig JA. En dat is voor mij het belangrijkste. Dat zij zelf vertrouwt op haar eigen mening en op haar eigen zelfbeeld.

Hoe maak jij je zelf GROOT? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld en inspireer anderen met jouw verhaal.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het artikel te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *