Niet 1, niet 2 maar….

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Tijdens een webinar vroeg iemand eens hoe ik met bloggen mijn geld verdiende. Toen durfde ik daar niet echt antwoord op te geven. Heel raar, maar ik had het gevoel door de mand te vallen als ik moest aangegeven dat ik met bloggen an sich geen geld verdiende.

Het geld kwam en komt op een indirecte manier, omdat ik trainingen geef over bloggen en schrijven.

In dit artikel wil ik je laten zien dat ik naast het blog van De Blog Trainer nog een aantal andere blogs heb die ik in bezit heb en beheer. Ik verzorg de content én verdien er ook geld mee.

Het blog van De Blog Trainer

Mijn bedrijf heet Dé Blog Trainer. En ik zou geen goede blogtrainer zijn als ik niet voor mijn eigen bedrijf een zakelijk blog zou hebben.

Op mijn website is mijn blog te vinden met inmiddels al meer dan 190 artikelen. Dat aantal groeit iedere dag.

Op mijn zakelijk blog heb ik geen advertenties. Heel af en toe verdien ik wel wat geld met mijn blogartikelen.

Bijvoorbeeld met dit artikel of met dit artikel.

Dit zijn zogenaamde review-artikelen. In die artikelen review ik een boek dat ik zelf heb gelezen en ik geef aan waarom ik vind dat jij het zou moeten lezen. Onderaan het artikel staat een afbeelding van het boek en een Bol.com link.

Dat is natuurlijk niet zo maar een link, omdat ik Bol.com zo aardig vind. Het is een affiliate link. Dat betekent dat ik een commissie krijg wanneer jij op die link klikt en bij Bol.com IETS koopt. Dat hoeft dus niet per se dat boek te zijn. Dat kan ook een cd, DVD, pak luiers of speelgoed zijn. Jij bent via mijn link bij Bol.com terecht gekomen en zij belonen dat door mij een commissie te betalen.

Verdien ik daar veel mee? Nee. Daar besteed ik te weinig aandacht aan om daar honderden euro’s mee te verdienen. Maar er zijn mensen die een website hebben over boeken en niets anders dan reviews schrijven met affiliate links.

Ik verdien iedere maand tussen de €5 en € 10 euro (niet veel, maar wel enorm passief 😉).

Strijkkralen

Naast mijn zakelijk blog bezit en beheer ik een blog over strijkkralen. Hoe dat is ontstaan is eigenlijk wel een heel leuk verhaal.

Begin 2016 pakte ik uit de kast een pot strijkkralen die ik bij de IKEA had gekocht. Nu mijn tweeling ruim 4 was, vond ik het wel vertrouwd om samen met hun strijkkralen werkjes te maken.

(Mocht je niet weten wat strijkkralen zijn, kijk even op www.strijkkralenenzo.nl)

Binnen no time waren we er allemaal aan verslingerd. Op internet zochten we patronen om nog meer werkjes te kunnen maken en zo ontdekten we een ander merk kralen: HAMA. Deze had veel meer kleuren en was kwalitatief ook beter.

Mijn vrouw en ik keken elkaar aan en zeiden tegen elkaar: Hier kunnen we wel een website over beginnen.

Na wat onderzoek kwamen we erachter dat er veel werd gezocht op strijkkralen zoektermen.

Na een paar weken hadden we ongeveer 14 artikelen geschreven. Hoewel we enthousiast waren over de strijkkralen, verstofte de website. Ons ‘gewone’ werk kwam op de voorgrond en maanden keken we niet om naar de site.

Eind 2016 kwam er een betaling van Bol.com van affiliate commissie. Dat was ongeveer €30. Wij waren nieuwsgierig waar dat vandaan kwam. Even speurneuzen leerde ons dat dit bedrag van onze strijkkralen website kwam!

Wij waren nieuwsgierig geworden naar het aantal bezoekers van de site en logden in op Google Analytics.

Dit is wat we zagen:

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Sinds we de website waren gestart rond 20 maart 2016 tot en met december 2016 hadden we al meer dan 10.000 bezoekers aangetrokken met 14 blogartikelen. Dit had ons geen cent aan advertentiekosten gekost. Het was puur organisch verkeer.

Wij sloegen achterover van verbazing. Meteen realiseerden we ons dat we goud in handen hadden.

We hebben de blogartikelen aangevuld en wederom verdween de site na een tijdje naar de achtergrond. Af en toe plaatsten we nieuwe content en dan zagen we een opleving in het aantal bezoekers.

Dit zijn de recente cijfers:

2017 (10 maanden)

Een verdubbeling ten opzichte van 2016.

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Totaal (19,5 maanden)

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Maandelijks zitten we rond de €40 verdiensten. En dat terwijl we er nog niet eens dagelijks mee bezig zijn. Je begrijpt dat dit snel een hogere prioriteit krijgt op de actielijst.

Mijn doel is om met deze website minstens €100 per maand te verdienen via affiliate links en Adsense.

Dat ene waddeneiland

Sinds een paar jaar ben ik helemaal verknocht aan een waddeneiland. Ik niet alleen. Mijn hele gezin is er verliefd op geworden: Ameland.

Hoe dat kwam? Mijn vrouw is ook ondernemer en heel wat jaren geleden werd ze gevraagd om de vergaderingen van een VVE (vereniging van eigenaren) te notuleren.

Op Ameland staat bij Hollum een hotel. Aan dat hotel zit een appartementencomplex vast. Deze appartementen hebben particuliere eigenaren. En als dat aan de orde is (een complex met particuliere eigenaren) is een VVE wettelijk verplicht.

Zelf bezitten we GEEN appartement (was dat maar waar), maar door haar werk kwamen we minstens 1 keer per jaar op Ameland.

Het voltallige bestuur van de VVE is wel eigenaar van een appartement. En de contacten groeiden door de jaren heen en zo af en toe mogen wij in een appartement vertoeven. Heerlijk!

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Nu wil het dat sommige eigenaren hun appartement willen verhuren, maar die rompslomp van promotie en marketing niet willen. Dat verzorgen wij dus nu.

Wanneer een appartement via de website wordt verhuurd, krijgen wij een commissie. Ook hier is in feite sprake van affiliate marketing.

Het is echt superleuk om te doen. De website is nog in aanbouw, maar vanaf 2018 gaat deze helemaal live. Uiteraard heeft de website een blog en een Facebookpagina die we gaan inzetten voor de marketing.

Je passie

Ik hoor je denken: Maar je passie is toch schrijven? Wat moet je dan met een website over strijkkralen en Ameland?

Dat klopt. Mijn passie is schrijven. Dat is niet het enige waar ik van houd. Nu kan ik een mooie combinatie maken: mijn passie en interesses/ hobby’s.

In het verleden heb ik verschillende affiliate websites gehad en allemaal gebaseerd op zoekwoorden die lekker scoren en producten die bijvoorbeeld op Amazon.com goed verkopen.

Toch voelde dat niet goed. Ik had niets met tassen of koelkasten of poolcleaners.

Voor mij is het belangrijk dat ik me zelf kan inleven in waar ik over schrijf en wat ik als affiliate marketeer aanprijs. Wanneer je het zelf hebt gebruikt, kun je er ook veel beter over schrijven en jouw mening erover geven. Dan help je mensen echt verder.

Absoluut zijn er internet marketeers die er anders over denken. Echter, dat werkt voor mij niet.

Je zult mij dus nooit vishengels aan zien prijzen. Tenzij ik in de toekomst het vissen oppak als hobby (gaat niet gebeuren, want ik kan echt niet stilzitten).

Maar wel:

  • Boeken die ik heb gelezen
  • Trainingen die ik heb gevolgd
  • Producten die ik heb gebruikt
  • Plaatsen waar ik ben geweest

Waar mijn interesse ligt en waar ik ervaring mee heb, daar zal ik over schrijven en dat zal ik aanprijzen.

80+ websites

Er zijn mensen in mijn netwerk die meer dan 80 websites beheren en hun geld verdienen met affiliate marketing.

Persoonlijk zou ik dat niet kunnen, om de simpele reden dat ik vind dat je een product zelf moet hebben ervaren om het aan anderen aan te prijzen.

Om op die manier je geld te verdienen is een keus en als je het goed aanpakt, kan dat heel lucratief zijn.

Stel je hebt 80 websites, die via affiliate links en Adsense je gemiddeld € 50 per maand opleveren…. 80 X €50 = € 4.000 per maand. Das niet niks.

En mijn websites?

Op dit moment beheer ik 2 websites. Mijn zakelijke site laat ik even buitenbeschouwing. Dat is al een hele klus om te onderhouden. Met het schrijven van artikelen, promoten en onderhouden naast mijn andere dagelijkse werkzaamheden. Dan is 2 voor mij op dit moment wel even genoeg.

Maak jij al gebruik van affiliate marketing?Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Laat je inspireren door anderen en inspireer anderen met jouw verhaal.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS Deel dit artikel met je netwerk via de social media knoppen aan de linkerkant, zodat ook zij kunnen profiteren van de inhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *