SEO: vloek of zegen?

SEO vloek of zegen - Blog Universiteit

Die zoekmachine dat is wat voor veel mensen. Iedereen, ik ook, wil op die eerste positie staan. En het liefst doe ik er niets voor.

Helaas gaat die vlieger niet op. Voor niets gaat de zon op. En voor die positie in Google moet je hard werken.

Maar heeft het wel zin om tijd te besteden aan SEO (Search Engine Optimization) en waarom eigenlijk?

Dit is het 14e artikel uit de januari reeks ‘Ieder dag een antwoord’. Deze vragen zijn al beantwoord:

 1. Hoe voorkom ik jargon in mijn artikel?
 2. Hoe maak ik een gewoonte van bloggen?
 3. Hoe krijg ik meer reacties op mijn blog?
 4. Hoe weet ik wat mijn doelgroep wil lezen?
 5. Hoe begin ik met bloggen?
 6. Wat is de ideale lengte van een blogartikel?
 7. Hoe krijg ik meer traffic naar mijn blog?
 8. Hoe houd ik het kort?
 9. Wie zit er nu op mijn blogartikelen te wachten?
 10. Waar moet ik hosten?
 11. Hoe zorg ik dat ik minder tijd kwijt ben met opmaak?
 12. Wat doe ik met perfectionisme?
 13. Help ik heb te veel onderwerpen

In de onderstaande video leg ik het belang uit van SEO voor je blog. En is dat nu een vloek of een zegen. Wil je er meer over weten? Kijk dan de video.

Wat doe jij op dit moment met SEO op je blog? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld.

In de Masterclass Bloggen ga je direct aan de slag met bloggen en hoe je daar heel gemakkelijk met heel weinig tijd een gewoonte van kunt maken. Je kunt je weer aanmelden voor de Masterclass Bloggen. De eerst volgende is op 25 februari 2016 in Zwolle. Er geldt tot en met 31 januari 2016 een vroegboekkorting van €30,00. Mis die aanbieding niet!

Aanmelden kan via de pagina Masterclass Bloggen. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS. LET OP! Morgen publiceer ik weer een artikel. Weet je nog? In het kader van elke dag in januari een vraag beantwoorden. Ik zal je niet weer een mail sturen, want je zit natuurlijk niet te wachten op elke dag een e-mail van mij. Dat zou net spammen zijn. 1 keer per week stuur ik je een overzicht van de artikelen van de afgelopen week. Zo kun je rustig alles nog een keer nalezen. Ik kan niet garanderen dat je alle aanbiedingen meekrijgt. Je kunt natuurlijk ook gewoon naar het blog komen en het artikel lezen.

PPS. Deel dit artikel met je netwerk via de social media knoppen boven aan het artikel, zodat ook zij kunnen profiteren van de inhoud.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *