To blog or not to blog, that’s the question….


Gisteren ben ik druk bezig geweest om al mijn blogartikelen te inventariseren. Ik had her en der wel linkjes en titels staan en gebruikte zoekwoorden. Echter, nooit op 1 plek in 1 document bij elkaar.

Vraag - Blog Universiteit Gisteren was de dag om dat eens goed op te pakken.

Het maakt het werk een stuk aangenamer moet ik zeggen. Ik kan nu in 1 oogopslag zien wat de titel is, ik kan snel de link (ook de verkorte bit.ly link) kopiëren en zien welk zoekwoord ik heb gebruikt.

In hetzelfde document staat een lijst met zoekwoorden die ik nog kan gebruiken. Dus alles bij elkaar.

Het is een vorm van opruimen en ik houd nu eenmaal van overzicht. Niet alleen op papier maar ook in mij hoofd.

Al enige tijd knaagde dit klusje. En hoorde ik een stemmetje: “Je moet dit nog doen, je moet dit nog doen.”

Tegelijkertijd

In de reacties op het artikel van vorige week kreeg ik heel veel vragen. Vragen over bloggen. Heerlijk om te zien waar ik jou mee kan helpen. Want die vragen, dat weet ik zeker, spelen ook bij jou.

Oké, misschien niet alle vragen, maar wel een paar en misschien maar eentje.

Die vragen triggerden mij en brachten mij op een idee.

Ik dacht, ik kan twee dingen doen.

  1. De vragen in een reactie beantwoorden.
  2. De vraagsteller een mail sturen en de vraag beantwoorden.

Maar ja, dan heb jij er nog steeds niets aan. Zeker niet als je geen vraag hebt gesteld, maar wel nieuwsgierig bent naar de antwoorden.

En toen?

Ik ben toen alle reacties op mijn blog nagelopen om te kijken of er nog meer vragen waren gesteld. Ik wist wel dat er her en der een vraag tussen zou zitten en ook die vragen heb ik geïnventariseerd.

Weer de vraag aan mezelf, wat ga je met al die vragen doen.

Vraag - Blog UniversiteitOm er voor te zorgen dat jij ook profijt hebt van al die vragen, ga vanaf 1 januari 2016 iedere dag een vraag beantwoorden in een artikel.

Je leest het goed: IEDERE DAG.

Dat ga ik heel januari doen. Dat houdt dus in dat ik in de eerste maand van het nieuwe jaar 31 artikelen ga schrijven en publiceren.

Hoeveel heb ik al?

Bij het inventariseren van de blogartikelen en de vragen ben ik in totaal 18 vragen tegengekomen en die werden door meer dan 25 mensen gesteld.

Ik heb jouw hulp nodig

Dat is nog geen 31, Esther.

Dat klopt. Ik heb in totaal 31 vragen nodig. En ik mis nog 13 vragen om iedere dag een artikel te kunnen publiceren.

En daar kom jij om de hoek kijken.

Als lezer van dit blog wil ik jou de mogelijkheid geven om je vraag over bloggen aan mij te stellen. Wat voor vraag het ook maar is. Misschien wil je wel wat meer weten over WordPress en heb je een technische vraag. Of heb je een technische vraag over aWeber of Mailchimp. Het kan ook zijn dat je worstelt met een bepaalde tekst of waarover je moet schrijven.

Vroeger kreeg ik altijd te horen: kinderen die vragen worden…..overgeslagen.

Vraag - Blog Universiteit

De laatste keer dat ik dat hoorde, was van een leidster van de kinderopvang waar mijn kinderen zitten. Tenminste ik hoorde het mijn kinderen zeggen. Ik wist niet hoe rap ik er mee aan de slag moest om dat eruit te krijgen. Dat is gelukt…., want….

Kinderen (ondernemers zoals jij) die vragen, krijgen ALTIJD antwoord.

Als vraagsteller krijg je niet alleen antwoord op je vraag. Op het moment dat je aan de slag gaat met het antwoord op je eigen blog en je komt niet verder mag je contact met mij opnemen voor 30 minuten individuele coaching op jouw vraag.

Deze 30 minuten is 30 dagen geldig vanaf de dag dat jouw vraag en antwoord zijn gepubliceerd. Dus publiceer ik jouw vraag op 19 januari, dan is de individuele coaching geldig tot en met 19 februari.

Uniek

Bij meerdere dezelfde vragen, krijgt degene die als eerste de vraag heeft gesteld de 30 minuten coaching. Stel dus een unieke vraag.

Rest mij om jou nu de ruimte te geven om je vraag te stellen.

Welke vraag heb jij over bloggen en aanverwante zaken? Deel je vraag hieronder in het commentaarveld.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS. DEEL dit artikel. Klik op één van de social media knoppen hiernaast en deel het op Facebook, LinkedIn, Twitter. Op die manier kan ook jouw netwerk profiteren van dit artikel.

10 reacties

  1. Ha Esther, mooi plan voor 2016. Ik ben ook benieuwd naar de wijzigingen op je website.

    Vraagje: wel of niet seo proof maken? Wat doe jij?

    Groet en succes met je goede voornemen, ik kijk er naar uit.
    Michaëla

  2. Hoe leer ik overtuigend te schrijven? Voor echte bloggers waarschijnlijk geen probleem, maar hoe leer ik een goed informatief artikel te schrijven maar ook overtuigend dat ze me willen blijven volgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *