Van 40+ uur naar een werkweek van 4 uur

Timothy Ferris - Blog Universiteit

Vandaag een gouwe ouwe, een video uit de oude doos (kijk naar het kapsel, hoewel dat eigenlijk ook wel meevalt. 😉 ).

Sinds we werken om geld te verdienen, zodat we kunnen leven, is de werkweek van 40 uur in het leven geroepen om de werknemer te ‘beschermen’ voor te veel werk.

Toch hoor je veel verhalen van managers, ondernemers en vele anderen dat ze meer werken dan de geijkte 40 uur.

Waarom? Ze willen meer verdienen, zodat ze vaker op vakantie kunnen of een grotere auto kunnen rijden of in een groter huis kunnen wonen.

Timothy Ferris werkt maar 4 uur per week. Toch doet hij wat hij wil, wanneer hij het wil. Hij gaat op reis en verblijft 2 of 3 maanden in het buitenland. Hij leert nieuwe talen, doet ervaringen op en geniet nu al van zijn pensioen.

Bekijk de video. Ik vertel je meer over het boek ‘Een werkweek van 4 uur’ van Timothy Ferris, dat ik heb gelezen. Wil je het zelf lezen? Kijk dan ook eens naar deze video waarin ik vertel hoe je met 15 minuten per dag bijna 1 boek per week kunt lezen.

Wat vond je van de video? Ik wil meer boekbesprekingen gaan doen door middel van een video. Een korte samenvatting en een aantal handige tips uit het boek. Welk boek zal ik de volgende keer behandelen? Deel het hieronder in het commentaarveld.

Esther Molenaar

Blog Content? Coach Content!

PS: Deel dit artikel alsjeblieft met je netwerk door op de knoppen hieronder te klikken. Dan kunnen ook mensen uit jouw netwerk hiervan profiteren.

6 reacties

 1. Leuke manier om wat over de inhoud van een boek te horen. Ik heb niet een echte voorkeur voor een bepaald boek. Jij hebt ongetwijfeld genoeg boeiende boeken gelezen. Als ik dan toch een ideeën moet opperen; Richard Branson en Simon Sinek.

 2. Hoi Esther,
  WOW wat een mooie video. Dat presenteren gaat je goed af. Ik ga dit boek zeker lezen en wat je allemaal vertelde geeft stof om daar vandaag eens over na te gaan denken. Inderdaad het zou mooi zijn om nu al te kunnen genieten ipv later. Ik kijk uit naar jou volgende video

  Groet,

  Rene

 3. Ik voel de vrijheid en ook een overtuigingskracht in je video. Of een werkweek van 4 uur haalbaar is weet ik niet. Ik heb op dit moment verschillende banen en een eigen bedrijfje.

  Ik merk wel als ik alle gedoe kan elimineren dat ik NU elk moment kan genieten en mijn werk voelt dan als een feestje. Ook financieel is niet wat je inkomsten zijn belangrijk, maar ook wat je er mee doet. Ik heb de afgelopen 2 jaar heel veel geïnvesteerd in sociaal kapitaal en er ontstaat nu op alle fronten een ruilcircuit. Voor mij is dat vrijheid.

  Ook zonder winkel en geld heb ik nieuwe kleding, voeding ect. In het verleden zelfs een auto en caravan gekregen. Dat soort overvloed voel ik ook uit jou boekbesprekingsverslag, alleen op een andere manier.

 4. Hoi Esther,

  Je brengt de boodschap overtuigend, leuk! En wat bij mij blijft hangen is niet zozeer de 4-urige werkweek (de haalbaarheid daarvan vind ik na het kijken van je video niet eens zo interessant).

  Maar wat wel blijft hangen zijn je inspirerende woorden of het elimineren van dingen die er eigenlijk niet toe doen.Inspiratie geeft energie en zet aan tot actie. Actie gericht op het doen wat je echt graag wilt.

  Ik ga met deze extra energie nu weer lekker aan het werk, en hou voor ogen wat ik echt wil doen! Heerlijk, dank je wel ;-)!

 5. Hoi Esther,

  Ik heb je website bekeken naar aanleiding van je reactie bij Open Circles. Erg leuk en interessant om te zien! En ja, ik denk dat het haalbaar is. Ik zet dit boek zeker op mijn lijst om te gaan lezen, bedankt voor de recensie!

  Groet, Marcel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *