20 dingen die je vandaag nog kunt uitbesteden

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Toen ik personeel in dienst had (in een donkergrijs verleden), vond ik dat ik het goed deed als ondernemer. Het ging immers zo goed dat ik mensen kon betalen om voor mij te werken. Het bracht ook veel sorres met zich mee.

Je komt er door schade en soms ook schande achter dat je niet alles alleen kunt. Helaas moet je toegeven dat je geen grafisch ontwerper bent, dat je moeite hebt met het schrijven van een tekst, dat ontwerpen van een logo of header voor je website.

Outsourcen is de beste oplossing om als ZZP’er niet om te komen in werk, waar je niet op zit te wachten. Het is de beste oplossing om te groeien. Je stuurt aan en de daadwerkelijke handelingen doet iemand anders.

Heel wat jaar geleden jaar geleden ontdekte ik Fiverr. Een Amerikaanse site die mensen een platform biedt om hun producten en diensten aan te bieden voor een fiverr (Amerikaans voor $5).Esther Molenaar- Dé Blog Trainer

Hieronder een lijst wat je allemaal via Fiverr voor $5 (ongeveer € 4,20) door een ander kunt laten doen.

 1. Logo ontwerpen
 2. Huisstijl ontwerpen
 3. WordPress op je site laten installeren
 4. HTML website omzetten naar een WordPress website
 5. Een app laten maken
 6. Karikatuur van je foto
 7. Ebook cover laten maken
 8. Illustraties laten verzorgen
 9. Foto bewerking
 10. Flyer ontwerp
 11. Esther Molenaar - Dé Blog TrainerTeksten vertalen
 12. Teksten opmaken
 13. Visitekaartje ontwerpen
 14. Twitter achtergrond ontwerpen
 15. Facebook omslagfoto ontwerpen
 16. Flyer ontwerpen
 17. Animatie maken
 18. Jingle maken
 19. Knutsel projecten
 20. Cadeautjes maken

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

En er is nog zo veel meer te ontdekken. Ik vind het een geweldige site en het heeft mij al veel leuke dingen opgeleverd. Zo heb ik in het verleden een logo en een Twitterachtergrond laten ontwerpen. En mezelf als cartoon.

Ik weet het, deze site is in het Engels en heel veel wat wordt aangeboden is in het Engels en niet in het Nederlands. Gelukkig is het niet noodzakelijk dat degene van wie je de dienst afneemt Nederlands spreekt. Het kan trouwens maar zo zijn dat je iemand tegenkomt die je te woord kan staan in het Nederlands. Dat is mij een keer gebeurd, dat was wel erg handig.

Zolang jij duidelijk aangeeft wat je wilt en hoe je het wilt, kom je een heel eind. Ik zou zeggen, neem een kijkje bij Fiverr om te zien wat het jou kan opleveren.

Wat zou jij graag willen uitbesteden, zodat jij je bezig kunt houden met je passie?Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Laat je inspireren door anderen en inspireer anderen met jouw verhaal.

Op jouw blogsucces!

Esther Molenaar

PS Deel dit artikel met je netwerk via de social media knoppen hier naast, zodat ook zij kunnen profiteren van de inhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *