Hoe kom je snel to the point in je video’s?

Snel to the point - Blog Universiteit

Al een tijdje neem ik voor Blog Universiteit ook video’s op. Die deel ik op mijn Youtube kanaal. In korte tijd heb ik echt veel geleerd over het opnemen van video’s en hoe vaker ik het doe hoe leuker ik het vind. O ja, het gaat ook steeds gemakkelijker.

Dan is het heel jammer dat er zo veel mensen zijn die zeggen dat video een enorme leercurve heeft.

Het enige waar ik overheen moest stappen was een angstdrempel die ik zelf had opgeworpen. Stom hè?

Door de video gewoon op te nemen en door het een tijdje elke dag te doen, verdween de drempel. Sterker nog ik vond het zelfs leuk en ik vind het nog steeds leuk. Het liefst neem ik elke dag een video op om met jou te delen.

Het zijn onderwerpen die ik nog niet in een artikel heb behandeld, dus mijn video’s zijn echt een aanvulling op al mijn blogartikelen.

Daarnaast neem ik ook video’s op waarin ik laat zien hoe je bijvoorbeeld iets in WordPress moet doen. Dat is toch lastig om uit te leggen in een blogartikel. Dus waarom niet laten zien.

Recentelijk kreeg ik een vraag van Elfriede Krauth. Zij neemt voor haar onderneming ook video’s op, onder andere voor haar online programma waarin ze ondernemers helpt efficiënter te werken met behulp van planning en organisatie.

Zij had een paar keer feedback gekregen dat haar verhalen zo langdradig waren. Elfriede vroeg mij: Hoe kom ik nu snel to the point in een video?

En natuurlijk heb ik daar een video over opgenomen.

De inhoud van de video kun je overigens ook toepassen op je blogartikel. Dus wanneer je daar zit te zweten en moeite hebt om to the point te komen, dan raad ik je ook zeker aan deze video te kijken.

 

Zoals ik als zei, kun je dit ook prima toepassen op je geschreven artikel.

Nu kom je nog sneller to the point in zowel je blogartikelen als in je video’s.

Wat doe jij om je verhaal nog duidelijker over te brengen op je lezer of kijker? Deel het hieronder in het commentaarveld.

Vergeet je niet te abonneren op mijn Youtube kanaal. Zo mis je geen video meer.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS. Deel dit artikel in je netwerk, zodat ook zij ervan kunnen profiteren.

 

 

1 reactie

  1. Hoi Esther,

    Dank voor de tips. Voor een blog gebruik ik ze voor video nog niet helemaal.

    Ik heb toevallig gisteren een video opgenomen voor mijn Facebook Pagina en in 1,5 minuut mijn boodschap over te brengen. De deadline had ik dus gesteld en dat is gelukt.

    Toch gaf iemand als respons, toen ik op mijn telefoon de video liet zien, dat het meer catchy mocht. Ik denk dat dat komt omdat ik pas aan het einde vertelde wat mij tip was.

    Ik heb het opgelost door in de post, vanavond online, een vraag te stellen. Voor een volgende video zal ik jouw tweede tip inzetten en een vraag beantwoorden. Direct al bij het begin van de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *