Waar kun je bloggen?

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer
Waar kun je bloggen

De kinderen zijn op school, de koffie is gezet en het is tijd om aan het werk te gaan. Iedere dag maak ik de klim naar de zolder. Daar is mijn kantoor. Aan de ene kant staan de wasmachine en de droger en aan de andere kant van de zolder staat mijn bureau met computer: mijn kantoor.

Hoewel ik een eigen plek heerlijk vind, is de zolder voor mij niet altijd even ideaal om te werken. Om mij heen mis ik mensen om me heen en gezellige drukte. Dan pak ik mijn boeltje op om in de bistro in het winkelcentrum te gaan zitten of ik huur een flexplek. Even helemaal ergens anders.

Heb jij een eigen kantoor? Werk je thuis? Het kan verhelderend werken om eens van locatie te wisselen. Even ergens anders. Andere omgeving, andere geluiden en zelfs andere geuren kunnen ervoor zorgen dat je meer geïnspireerd aan de slag gaat.

Waarom zou je ergens ‘anders’ gaan bloggen?

Thuis is zo lekker vertrouwd. Je eigen kantoor, je eigen ruimte om je heen. Het maakt niet uit of je een vlek op je blouse hebt of dat je je joggingbroek aan hebt. Je mag zo heerlijk jezelf zijn als je thuis bent.

Even een andere plek op zoeken betekent ook uit je comfortzone gaan. Je zelf losmaken van het bekende. Juist dat kan voor een ander perspectief zorgen. Een perspectief dat jij nodig hebt of juist je klant…

Verandering van spijs doet eten. Dat geldt niet alleen voor eten, maar voor veel veranderingen. Ineens zit je ergens anders te werken en dat alleen al kan ervoor zorgen dat je wel dat blogartikel gaat schrijven.

Het geeft nieuwe inspiratie en nieuwe inzichten. Ineens zie je een geweldige combinatie van onderwerpen die je anders nooit had gezien.

Wat doe je tegen het lawaai?

Waar kun je bloggen - Esther Molenaar - Dé Blog Trainer
Waar kun je bloggen

Ik weet het ik weet het. De kans op ‘lawaai’ is groot. De kans dat er een luidruchtige ondernemer zit die z’n mond niet kan dichthouden is aanwezig. Ook mensen die het leuk vinden om je aan te spreken.

Hoe sluit je jezelf af van de omgevingsgeluiden en het alledaagse ‘lawaai’ van mensen? Gebruik oordoppen!

Een tijdje geleden gaf ik een implementatie training, waar ik een aantal ondernemers met bloggen aan het werk zette. Eén van de ondernemers pakte haar oordopjes, deed ze in en ging aan de slag. Ze hoorde nog steeds geluid, maar de intensiteit was met de oordopjes vele malen minder.

Wanneer je van die knalgele oordopjes neemt, zien anderen het ook nog een stuk duidelijker en komt de boodschap sneller over.

Wat doe je tegen mensen die je aanspreken?

Misschien zit je op een flexplek te werken waar meerdere ondernemers zitten, die het moment aangrijpen om te gaan netwerken. Dat is nou juist wat je niet wilt op dat moment.

Je wilt niet asociaal overkomen en je wilt mensen best te woord staan. Echter, je wilt ook graag werken.

Een aantal jaren geleden kwam ik regelmatig bij een flexwerk plek waar je duidelijk kon aangeven of je wel of niet gestoord wilde worden.

Voor iedere ondernemer was er een A4’tje beschikbaar met daarop de boodschap:

Ik ben aan het werk. SVP niet storen.

Een duidelijke boodschap. Je legde het A4’tje leesbaar op je bureau en kon op die manier ongestoord werken. Maak zelf zo’n A4’tje. Wie weet is het nog een idee voor de ideeën bus van de flexplek waar je zit.

Moet je op locatie werken voorbereiden?

Ga niet op de bonnefooi naar een flexwerkplek of alternatieve werklocatie. Dat heb ik helaas wel een keer gedaan om en achter te komen dat wat ik wilde doen niet kon doen, omdat ik simpelweg de juiste spullen/ papieren niet bij me had. Ik werkte toen nog niet in ‘the cloud’ en benodigde documenten stonden thuis op de netwerkschijf.

Planning

Voor mij werkt het ‘t beste om van tevoren op te schrijven wat ik wil gaan doen. Ook al werk je in ‘the cloud’. Het helpt in je productiviteit. Als je op locatie nog moet bedenken wat je wilt gaan doen, dan is de helft van de beschikbare tijd verloren aan dat denkproces en de planning

Onderwerpen

Waar kun je bloggen - Esther Molenaar - Dé Blog Trainer
Waar kun je bloggen

Ga je bloggen op locatie zorg dan dat je een lijst met onderwerpen bij je hebt om artikelen te schrijven. Zorg daarin ook voor variatie. Als het met één artikel even niet lukt, kun je iets anders oppakken.

Voorwerk

In al mijn trainingen maak ik gebruik van Dé Blog Cirkel en daar werk ik zelf ook mee. Ik zorg dan ook altijd dat ik een aantal onderwerpen klaar heb staan die ik al heb voorbereid met Dé Blog Cirkel. Die voorbereiding zorgt ervoor dat ik snel aan de slag kan om mijn blogartikel te schrijven.

Praktische zaken

Neem ook de voeding van je laptop mee. Niets is zo frustrerend om er op locatie achter te komen dat de accu nog 15% stroom bevat. Geloof me met internet (werken in ‘the cloud’) gaat die 15% er sneller doorheen dan je denkt.

Ook de oplader van je telefoon meenemen is geen overbodige luxe.

Analoog werken

Zelf neem ik ook altijd pen en papier mee. Als het digitale schrijven even niet lukt, kun je altijd nog overstappen op schrijven met de hand.

Waar kun je bloggen locatie suggesties

Waar kun je bloggen - Esther Molenaar - Dé Blog Trainer
Waar kun je bloggen?

Er zijn zoveel plekken om te gaan zitten waar je kunt bloggen. Ik geef je een aantal voorbeeld ter inspiratie.

 • De bistro om de hoek
 • Flexwerkplek (via deskbookers.com kun je ook plekken per uur huren)
 • Bij je ouders aan de keukentafel
 • Op het station
 • In je hangmat op Bali
 • Bij een collega-ondernemer op kantoor
 • Bij IKEA (ben je lid van de Family, dan is de koffie gratis en voor afwisseling kun je even door de winkel struinen 😉 )
 • Bij Starbucks
 • In de bibliotheek/stadkamer
 • In een museum

Er zijn zoveel plekken te bedenken. Stel regelmatig de vraag: “Waar kun je bloggen?” Je zult verstelt staan van de mogelijkheden.

Een verandering van omgeving kan in ieder geval veel te weeg brengen:

 • Nieuwe inspiratie
 • Nieuwe ideeën
 • Nieuw inzichten
 • Bevordering van de productiviteit

Voor mij redenen om vaker op locatie te gaan bloggen.

Wat is jouw favoriete plek om te bloggen? Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Inspireer anderen met jouw verhaal en laat je inspireren door anderen.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

(Dit artikel bevat affiliate links. Dat houdt ik dat ik een commissie krijg als jij iets bestelt via de betreffende link)

6 reacties

 1. Ik heb geen favoriete plek. Eigenlijk schrijf ik momenteel de meeste van mijn blogs (af) op de bank. ’s Avonds. Met (een niet te ‘moeilijk’ programma op) de tv op de achtergrond.
  Het voorwerk heb ik dan inderdaad al gedaan. Het is daardoor een kwestie van afmaken en lekker fröbelen met afbeeldingen. Een soort ontspannen avondje op de bank, dus. 🙂

  De ideeën voor m’n blogs kan ik overal krijgen. Vannacht heb ik er nog 2 ‘geschreven’ voordat ik in slaap viel. Dat doe ik wel vaker, maar deze wist ik vanmorgen nog exact.

  Eigenlijk is daarmee mijn favoriete plek dus overal waar ik lekker kan ontspannen en juist niet bewust over/aan bloggen denk. 😉

 2. Mijn favoriete plek om te bloggen zou zeker ook in de hangmat op Bali zijn ;)…. Als ik mag kiezen in elk geval een plek waar ik mij vrij en blij voel! Lekker buiten heeft mijn voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *