Je website aanmelden bij Google, zodat je gevonden wordt

Website aanmelden bij Google - Blog Universiteit

Het lijkt een hele klus: je website aanmelden bij Google. Dat is vast heel ingewikkeld denk je misschien en daar heb ik technische kennis voor nodig om dat te doen. En die heb ik niet. Met als gevolg dat je website niet is aangemeld bij Google.

Je kunt het vergelijken met een nieuw product dat je met veel passie hebt ontwikkeld. Je bent helemaal enthousiast. En je hoopt op veel verkopen. Echter, het enige wat je doet is het in je winkel zetten. De reclame laat je achterwege, want je weet niet goed hoe je dat moet aanpakken. Het lijkt je moeilijk en lastig, dus doe je dat maar niet.

Wordt je product verkocht?

Waarschijnlijk wel. Bij toeval komen er mensen langs je winkel en zien je product. Sommigen kopen het en sommigen niet. Het grote publiek weet niet dat je product er is… gemiste kans.

Hetzelfde geldt voor jouw website. Als je deze niet aanmeldt bij Google, zal Google niet weten dat je Website aanmelden bij Google - Blog Universiteitwebsite er is. Na verloop van tijd is er een kans, dat er bezoekers komen en misschien ook wel Google.

Waarom zou je die kansen op bezoekers en indexering door Google niet vergroten, door aan de grote Google klok te hangen dat jouw website online staat.

Kleine moeite en jij hebt er uiteindelijk veel plezier van. Niet alleen veel plezier, maar met je juiste methoden en strategieën ook veel bezoekers. In ieder geval meer, dan wanneer je jouw website niet aanmeldt bij Google.

In de video laat ik zien hoe gemakkelijk het is.

Jouw website aanmelden bij Google

Heb je jouw website nog niet aangemeld bij Google, klik dan snel even mee. Het is binnen een paar minuten gebeurd.

Je kunt natuurlijk ook een stap verder gaan en je website aanmelden bij Google met behulp van de webmaster tools (dat heet trouwens tegenwoordig Search Console). Daar heb ik eerder een video over gemaakt. Die vind je hier onder de naam Webmaster Tools (op mijn Youtube kanaal, abonneer je meteen op mijn kanaal en mis geen video meer).

En? Heb jij je website aangemeld bij Google?

Welke vraag heb jij nog als het gaat om Google? SEO misschien? Stel je vraag in het commentaarveld hieronder.

Jouw vraag neem ik mee in de beantwoording van alle vragen die ik in januari ga beantwoorden. Als dank krijg je een blogcoachingssessie van 30 minuten cadeau. Wil je daar meer over weten, lees dan mijn vorige artikel.

Stel ondertussen je vraag in het commentaarveld onder dit artikel.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS. DEEL dit artikel. Klik op één van de social media knoppen hiernaast en deel het op Facebook, LinkedIn, Twitter. Op die manier kan ook jouw netwerk profiteren van dit artikel.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *