WordPress? Help! Wat is WordPress eigenlijk?

WordPress - Blog Universiteit

WordPress is een open source software om te bloggen. Het is een CMS systeem. CMS staat voor Content Management System. Je hebt me er misschien al vaker over gehoord. Wat dat betreft ben ik een addict. Iedere website die ik bouw, bouw ik zelf in WordPress.

Geen technische kennis nodig

Zonder enige technische kennis van HTML en/of PHP kun je met dit geweldige systeem websites maken. Open Source houdt in dat de broncode voor iedereen toegankelijk is. Iedereen kan meehelpen met het programmeren en ontwikkelen van WordPress.

WordPress - Blog Universiteit

Zelf heb ik jaren geleden al gekozen voor WordPress. Waarom? Juist omdat het zo gemakkelijk is. Je hoeft in principe geen webdesigner in te schakelen om jouw website te bouwen. Met een domeinnaam, leuk thema en content kun je direct aan de slag.

Veel webdesigners hebben zich gespecialiseerd in WordPress. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het (laten) maken. En met dit systeem was het nog nooit zo gemakkelijk om zelf je website te onderhouden.

Niets is zo frustrerend als voor ieder wissewasje en ieder aanpassing naar een programmeur te moeten stappen en ook nog een factuur te krijgen. Hiermee is dat verleden tijd.

WordPress voor een volwaardige website

WordPress - Blog UniversiteitWP is van oorsprong een CMS speciaal voor het bloggen. De laatste jaren is WordPress echt een systeem geworden waarmee je volwaardige websites maakt. Met een domeinnaam kun je het op je eigen site zetten en hoef je niet meer via WordPress.com te bloggen. Integratie van je website en je blog is een must. Zo krijg je de bezoeker heel dicht bij jouw producten en diensten. WordPress kun je hier downloaden. Je kunt het dan zelf installeren of je kunt je webmaster het laten doen.

Wil je een blog? Dan voeg je een blog toe.

Wil je een extra pagina? Dat voeg je zelf een pagina toe.

Je hele online onderneming kun je in WP vormgeven en opzetten. Ik weet dat ik niet meer zonder kan.

De zoekmachine is dol op het systeem, omdat het systeem zoekmachine vriendelijke is gebouwd met een ‘schone’ code. En hiermee maak je heel gemakkelijk pagina’s en berichten. Met een paar klikken maak je zelf een menu op maat.

Het systeem is uit te breiden met plugins (link naar plugins), al dan niet gratis. Met een thema geef je de website de uitstraling die jij wilt.

Wil je leren hoe je snel en gemakkelijk zelf je website maakt en onderhoud? Klik hier voor de gratis video training.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *