Welke zoekwoorden moet ik kiezen?

Zoekwoorden - Blog Unviersiteit

Zoekwoorden - Blog UnviersiteitZoekwoorden zijn essentieel voor een blogartikel. Het is het belangrijkste component als het gaat om SEO. Niet het enige….er zijn nog vele meer elementen die belangrijk zijn bij een goede SEO strategie. Maar als je dan toch ergens moet beginnen, begin dan bij de zoekwoorden.


 

Zoekwoorden (ook wel zoekwoord – zoekterm – zoekwoordzin) zijn die woorden die je intypt wanneer je iets zoekt in Google.

Hoe kies je dat ene woord, waar veel op wordt gezocht?
Hoe kies je het juist zoekwoord?

In de video laat ik je zien hoe je de keyword planner gebruikt in je zoektocht naar het juiste zoekwoord voor je blogartikel.

EN niet geheel onbelangrijk ook een waarschuwing als het gaat om het gebruik van zoekwoorden in je blogartikel.

Welke ideeën heb jij allemaal opgedaan voor de juiste zoekwoorden voor jouw blogartikel? Deel het hieronder in het commentaarveld.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het artikel te delen.

12 reacties

 1. Bedankt voor de duidelijke en rustige uitleg in de video. Ik ben meteen aan de slag gegaan en weet nu waar de singles in Drenthe en Groningen naar zoeken als ze een partner willen!

 2. Dank je wel, Esther. Heel mooi rustig uitgelegd. Ik ga ermee aan de slag!

  Wat ik trouwens bij een video (zeker bij een die langer dan drie minuten duurt) altijd wel handig vind is als je van tevoren een kort overzicht geeft over welke thema’s je gaat aanstippen.

  Veel succes verder!

 3. Het zal aan mij liggen, maar als ik inlog (met mijn google-gegevens) krijg ik niet een scherm met een tabblad hulpprogramma’s zoals jij dat hebt. Ik moet gelijk gegevens invullen voor het maken van een advertentie (budget opgeven enz.). Joyce heeft het wel voor elkaar (ook vandaag), dus het zal aan mij liggen. Enig idee waar het van kan komen Esther (of Joyce)?

  1. Mmmm…. dat moet ik voor je uitzoeken.

   En als je in Google zoekt op keyword planner? Probeer dat eens. Wie weet kom je dan verder!
   Houd je me op de hoogte Inge?

   Op jouw blogsucces!
   Esther

 4. Hoi Esther,

  Dank voor je heldere uitleg. Ik probeer een Google Adwords account aan te maken. Moet ik nu een betaalde campagne starten om van de zoekwoordplanner gebruik te kunnen maken?

  Groetjes,
  Pieter

  1. He Pieter,

   Inge heeft dezelfde vraag! Ik ga er voor jullie allebei induiken.
   Antwoord volgt.

   Op jouw blogsucces!
   Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *